hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Birey, kültürler arası köprü kuruyor

    Birey, kültürler arası köprü kuruyor
    expand

    Birey, kültürler arası köprü kuruyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Birey Okulları, Azerbaycan, İtalya, Portekiz, Romanya ve Türkiye ortaklı okullar ile birlikte farklı kültürleri tanıyarak, iş birlikli çalışmalar yapıyor. Yeni dönemde, 'Dünya Parmaklarınızın Ucunda' isimli projeleri Türkiye ortaklığı ile sürdüren Birey Okulları, 'Bir Su Meselesi' isimli projeleri olan su okur yazarlığını Türkiye-Azerbaycan ortaklığı ile sürdürüyor.

    Çevre koruma ve iklim konulu 'Act Locally, Think Globally' isimli proje Polonya-Gürcistan ve Türkiye ortaklığı, tüketim alışkanlıklarının konu olduğu 'Consume as Much as You Need, Don't Consume the World' isimli projele İtalya-Portekiz ve Türkiye ortaklığı, geçmişten geleceğe mesleklerin ele alındığı 'Peşeya Doğru Yol' isimli proje ise Azerbaycan-Türkiye ortaklığı ile sürdürülüyor.

    Birey Okulları, 'Mektuplara Dönek' isimli projelerinde öğrencilerinin kardeş ülke Azerbaycan ile mektuplaşarak, ortak kültürleri, ortak değerleri olduğunu, yaşayarak öğrenme fırsatı sundu.

    Geçmiş yıllarda yaptıkları projelerle Ulusal ve Avrupa Kalite etiketleri ile ödüllendirildiklerini belirten Birey Okulları kurucusu Ali Uğur, bu projelerden edindikleri deneyimlerle yeni işbirlikleri kurarak e-Twinning platformunda çalışmaları sürdürdüklerini ve e-Twinning ile başlayan uluslararası platformdaki projeleri Erasmus+ alanında devam ettiklerini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow