hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bisikletlilerden yollar açılsın talebi

    Bisikletlilerden yollar açılsın talebi
    expand

    Bisikletlilerden yollar açılsın talebi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da bisiklet sürücüleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında kullanıma kapatılan bisiklet yollarının açılmasını istiyor.

    21 Mart'ta koronavirüs tedbirleri kapsamında ülke genelindeki bisiklet yolları kapandı. Ancak vatandaşların koronavirüs süreci boyunca toplu taşıma araçları kullanımından uzak durması nedeniyle bisiklet kullanımında artış yaşandı. Antalya'da da birçok vatandaş gün içindeki ulaşımını bisikletle sağlamaya başladı. Ancak bisiklet yollarının kapalı olması nedeniyle bisikletlerini araç yolunda süren bisiklet sürücüleri tedirginlik yaşıyor.

    Bisikletin şu an için en steril araç olduğunu belirten Antalya Bisiklet Sevenler Grubu üyesi Alpaslan Coşkunoğlu, “Artık yavaş yavaş bazı şeyler normalleşiyor, ancak bisiklet yolları hala kapalı. Biz bisiklet yollarının açılmasını istiyoruz. Hepimiz bisikletimizle işimize gidiyor, ulaşımımızı sağlıyoruz. Bu ulaşım sırasında araç yollarını kullanıyoruz. Bu durum bizi tedirgin ediyor, geçtiğimiz günlerde iki arkadaşımız bisiklet sürerken geçirdikleri kazalarda yaralandı. Bizler şu an en steril ulaşım aracı olan bisikletlerimizi güvenli olarak kullanmak istiyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow