hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bozdağ'ın anısına sergi

    Bozdağın anısına sergi
    expand

    Bozdağ'ın anısına sergi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - RESSAM Süleyman Tamer Bozdağ'ın anısına ölümünün 9'uncu yıldönümünde kendi eserlerinden oluşan resim sergisi açıldı.

    Antalya'da geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren ressam Süleyman Tamer Bozdağ'ın eşi Canan Bozdağ'ın çağrısıyla usta ressamlar Turhan Ekici ile Berrin İlhan'ın organizasyonuyla Bozdağ'ın anısına Muratpaşa Belediyesi Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde resim sergisi düzenlendi. Serginin açılış kurdelesini Bozdağ'ın eşi, çocukları, torunları ve ressam arkadaşları kesti.

    Ressam Turhan Ekici meslektaşı Süleyman Tamer Bozdağ hakkında bilgi verdi. Bozdağ kendini geliştirebilmek için Fransa'nın sanat şehri olarak bilinen Paris'e defalarca gittiğini, oradaki dünyaca ünlü sanat galerini, atölyelerini, müzeleri gezdiğini anlatan Ekici, "Ünlü ressamlarla tanıştı. Kendi atölyesinde de geleceğin ressamlarını yetiştirdi, birçok eseri de yarışmalarda ödül kazandı, kataloglara girdi" dedi. Ekici, serginin Bozdağ'ın anısına gelenekselleştirilip her açılacağını söyledi.

    Duygulu anlar yaşayan Süleyman Tamer Bozdağ'ın eşi Canan Bozdağ da "Eşimin anısına 9 yıl sonra ilk kez kendi eserlerinden oluşan resim sergisinin açılması beni oldukça heyecanlandırdı, duygulandırdı, hüzünlendirdi. Sanat aşığı eşim eserleriyle yaşayacak, hatırlanacak, unutulmayacak" dedi.

    Sergide, Süleyman Tamer Bozdağ'a ait 40 eser sergilendi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow