hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir, cuma namazı için 7 bin seccade alttığı dağıttı

    Büyükşehir, cuma namazı için 7 bin seccade alttığı dağıttı
    expand

    Büyükşehir, cuma namazı için 7 bin seccade alttığı dağıttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralları çerçevesinde cami avluları ve kapalı pazar yerlerinde kılınan Cuma Namazı öncesinde vatandaşlara tek kullanımlık seccade altlığı dağıttı.

    Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Covit-19) tedbirleri kapsamında Cuma Namazı kılınan cami ve kapalı pazar yerlerinde cemaate ücretsiz tek kullanımlık seccade altlığı dağıttı. Vatandaşlara namaz kılma yerlerine girişte dezenfektan desteği de sağlandı. Yanlarında seccade getirmeyen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı tek kullanımlık seccade altlığı ile namazlarını kıldı.

    7 BİN SECCADE DAĞITILDI

    Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Döşemealtı ve Aksu'da gerçekleştiren dağıtımda Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara toplamda 7 bin seccade altlığı sağladı. Vatandaşların daha sağlıklı ve hijyen bir şekilde ibadet yapabilmeleri için her Cuma tek kullanımlık seccade dağıtımı devam edecek.

    İL MÜFTÜSÜ'NDEN TEŞEKKÜR

    Tek kullanımlık seccadelerin vatandaşa büyük kolaylık sağladığını ifade eden İl Müftüsü Osman Artan, "Vatandaşların kendi getirmiş oldukları tek kullanımlık kağıtlar çok ince olduğu için dizlerimiz ağrıyor şeklinde şikayetleri vardı. Tebrik ediyorum. Düşünenlerden Allah razı olsun. Bu zor dönemimizde birlik olmak lazım beraber olmak lazım" dedi.

    VATANDAŞ HİZMETMETTEN MEMNUN

    Namaz kılmak için yanında bir şey getirmediğini belirten Nazmi Deniz, "Ne kadar güzel düşünülmüş bir hizmet. Büyükşehir Belediyesi görevini layıkıyla yerine getiriyor Büyükşehir Belediye Başkanına ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow