hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir vektörel çalışmalarını sürdürüyor

    Büyükşehir vektörel çalışmalarını sürdürüyor
    expand

    Büyükşehir vektörel çalışmalarını sürdürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, vektörel mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
    Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı vektör mücadelesi ekipleri kış aylarında da 1190 personel ve 31 araçla, gerek larva, gerekse haşerelere karşı mücadele çalışmaları yürütüyor. Sivrisineklerin gizlenebilecekleri rögarlar, fosseptik çukurları, yağmur suyu kanalları, su biriken bodrum katları, yüzme havuzu galerileri, metruk binalar ve atık depolama alanları düzenli kontrol edilerek, ilaçlanıyor.
    OTOMOBİL LASTİKLERİ İLAÇLANDI
    Bu kapsamda otomobil lastiklerine yönelik özel bir çalışma yürütülüyor. Atıl durumdaki lastikler, güneş ışınlarını daha fazla emerek içlerinde biriken yağmur sularının ısınmasına ve sivrisinek üremesine uygun bir ortam oluşturuyor. Tüm ilçelerde konutlar ve açık alanlarda gelişi güzel bırakılmış ömrünü tamamlamış lastikler toplanıyor. Ayrıca lastiklerin ısınma amacıyla yakılmasının önüne de geçilerek hava kirliliğiyle mücadeleye destek olunuyor.
    Kepez İlçesi'nde yürütülen kontrol ve ilaçlama çalışmalarında ömrünü tamamlamış yüzlerce otomobil lastiğine rastlandı. Atık lastiklerin bulunduğu açık depolama alanı Büyükşehir ekipleri tarafından ilaçlanarak, sivrisinek üremesi engellendi.
    HALK DESTEĞİ ÖNEMLİ
    Çevre Sağlığı yetkilileri, küçük su birikintilerinde binlerce larvanın üreyebileceğine dikkat çekerek, vektörel mücadelede halk desteğinin önemli olduğunu belirtti. Yetkililer, "Bina bodrumlarının temizliğine özen gösterilmesi, su sayaçlarından, atık su borularından su sızıntılarına karşı tedbirli olunması, fosseptik ve rögar kapaklarının belediye ekipleri tarafından rahatlıkla kontrol edilebilecek şekilde açılır ve kapanır duruma getirilmesi, çöp atıklarının çöp poşeti içinde konteynırlara bırakılması vektörel mücadele açısından büyük katkıya ve öneme sahiptir" açıklamasında bulundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow