hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir'in temizlik ordusu

    Büyükşehirin temizlik ordusu
    expand

    Büyükşehir'in temizlik ordusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından temizlik seferberliği başlatan Antalya Büyükşehir Belediyesi tedbiri elden bırakmıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri yalnızca kent merkezi değil, ilçelerde de ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapıyor. Büyükşehir Belediyesi 30 araç ve 155 kişilik temizlik ekibiyle Antalya'nın dört bir yanında hafta sonu dahil ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri koronavirüs salgınını önlemeye yönelik çalışmalar kapsamında kent genelinde ilaçlanmadık yer bırakmıyor. Büyükşehir Belediyesi hizmet birimleri yanı sıra özellikle otobüsler, ibadethaneler, kamu kurumları gibi halkın toplu olarak bulunduğu alanlarda çalışmalarını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hafta sonu da ilçelerde yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

    KAMU KURUMLARI İLAÇLANIYOR

    Özel kıyafetleri, eldivenleri ve maskeleri ile tedbiri elden bırakmayan Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ekipleri, Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi'nin merkez ve ilçelerdeki hizmet birimleri, il ve ilçe emniyet müdürlükleri başta olmak üzere tüm kamu kurumları, ibadethanelerde ve ören yerlerinde köşe bucak ilaçlama çalışması yaptı. Büyükşehir Belediyesi'nin devam eden ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarında merkezde 13 araç 60 personel, batı ilçelerinde 5 araç 20 personel, doğu ilçelerinde de 12 araç 75 personel görev alıyor.

    KENT GENELİNDE KAPSAMLI TEMİZLİK

    Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan bilgilendirme broşürleriyle de halka koronavirüsten korunmaya yönelik yapılması gerekenler anlatılıyor. Büyükşehir Belediyesi virüsü önlemeye yönelik çalışmalar kapsamında ilaçlama çalışmalarının yanı sıra kent genelinde de kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanında bulunan alanlarda otlar temizleniyor, çöpler toplanıyor. Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri de maske, eldiven, temizlik ve dezenfektan malzemelerin yanı sıra kuru gıda satan işyerlerine yönelik fiyat denetimlerine de devam ediyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow