hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çağrı Merkezi'ne günde 1500 çağrı

    Çağrı Merkezine günde 1500 çağrı
    expand

    Çağrı Merkezi'ne günde 1500 çağrı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - ANTALYA İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı oluşturulan ve pandemi sürecinde koronavirüs (Covid-19) ile ilgili çağrıları karşılayan merkez 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Çağrı merkezinde, biri hekim 7 sağlık personeli günde ortalama 1000-1500 çağrıya cevap veriyor. 276 filyasyon ekibi de sahada görev yapıyor.
    Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, çağrı merkezini arayan covid temaslı vakalarda herhangi bir hastalık semptomu görülmesi halinde bilgilerinin alındığını, numune almak üzere eve ekip gönderildiğini söyledi. Olası covid-19 hastasının evden çıkmadan PCR testi yapıldığını, sonucu pozitif olanlara ilaç temini, evde doktor muayenesi hizmeti verildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Hülür, "Bunun dışında pozitif ya da temaslı vakalar genelde izolasyon sürelerinin bitip bitmediğini, izolasyon süresinde sağlık raporunu nereden alacaklarını soruyorlar. Durumu ağırlaşan karantinadaki hastalara 112 ambulans hizmeti veriliyor" dedi.
    Sağlık Bakanlığı genelgeleri doğrultusunda 14 gün ev karantinasında takiplerin yapıldığını da vurgulayan İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, takip sürecinde veya daha sonrasında ateş, öksürük, solunum sıkıntısı, tat-koku alamama, halsizlik, ishal şikayetleri durumunda 0 242 237 96 92 - 0 242 237 24 48 ve 0 552 912 95 99 telefon numaralarından kendilerine ulaşılmasını istedi. Dr. Hülür, bu tarz şikayetler durumunda hekimlerin evlere giderek kişileri muayene ettiğini de vurguladı.
    276 KİŞİLİK FİLYASYON EKİBİ
    Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, sağlık ekiplerinin koronavirüs ile ilgili çalışmalarını sahada da aralıksız sürdürdüğünü, filyasyon ekiplerinin aralıksız çalıştığını belirtti, şunları söyledi:
    "Filyasyon bulaşıcı hastalıklarla mücadelenin en önemli yöntemidir. Bu nedenle hem kaynağı bulmak hem de pozitif vakanın temaslılarını bularak toplumdan izole etme çalışması yürütüyoruz. Antalya gerek yurt içi gerek yurt dışından gelip giden insan trafiğinin çok yoğun yaşandığı bir il. Dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü olarak filyasyon ekiplerimizi daha da güçlendirdik. 276 kişiden oluşan filyasyon ekibinde uzman ve pratisyen hekimler, diş hekimleri, hemşire, ebe ve sağlık memurları yer alıyor."
    EVDE İZLEME VE İZOLASYON ÇON ÖNEMLİ
    Farklı kentlerden Antalya'ya seyahat izni ile gelenlerin takibinin de yapıldığını belirten Dr.Hülür, sözlerini şöyle tamamladı:
    "İlimize seyahat izni ile il dışından giriş yapan, sınır kapıları ve havalimanları ile yurt dışından giriş yapan, pozitif vaka temaslısı ve Covid-19 hastası olup iyileşen hastalar evlerinde ilçe sağlık müdürlüğü ekipleri ve aile hekimleri aracılığı ile telefonla aranarak semptom sorgulaması yapılmakta, gerekirse evde ziyaret edilmekte, kolluk görevlilerimiz ile de evde bulunup bulunmadıkları takip ediliyor. İl Hıfzıssıhha Kurulu'muzun almış olduğu karar gereği, evde izolasyon kuralına uymayan bireylere evde bulunmadığının ilk ziyarette tespit edilmesi durumunda 3.150 lira para cezası, 2. defa evde bulunmadığının tespit edilmesi durumunda 3.150 lira ve karantina için belirlenen yerde zorunlu karantina cezası uygulanmaktadır." 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow