hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Camları kırık evde yaşayan Nergiz teyzeye yardım eli

    Camları kırık evde yaşayan Nergiz teyzeye yardım eli
    expand

    Camları kırık evde yaşayan Nergiz teyzeye yardım eli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da camları kırık, kapısı kapanmayan evde tek başına yaşam mücadelesi veren Nergiz Bektaş'a (60), yardım eli uzandı. Yardımseverler ve kamu kurumlarınca Bektaş'ın acil ihtiyaçları giderildi.

    Kepez ilçesinde yaşayan Nergiz Bektaş'ın, 2 çocuğunun babası olan Selahattin Bektaş 7 sene önce hayatını kaybetti. Eşini kaybeden ve maddi zorluk yaşamaya başlayan yaşlı kadına 2 ayda bir alacağı 650 lira maaş bağlandı. Çöplerden kağıt toplayarak yaşamını devam ettiren oğlu Ali Bektaş ve ailesinin üst katındaki camları kırık, kapısı kapanmayan evde tek başına yaşayan kadın geçen sene evinin kirasını ödeyememeye başladı. 12 ay boyunca faturalarını ödeyemeyen yaşlı kadının elektrik ve suyu kesildi.

    Zaman zaman yiyecek yemek dahi bulamayan Bektaş ailesine komşuları yemek getirdi. Havaların soğumasıyla camların kırık olduğu evde yaşamak daha da güçleşince Bektaş, çevreden yakacak malzemeler toplamaya başladı. Bektaş'ın yaşam şartlarının gündeme gelmesinin ardından çok sayıda yardımsever ve Kepez Belediyesi tarafından destek eli uzatıldı. Antalya Yardımlaşma Platformu aracılığıyla yaşlı kadına erzak, buzdolabı, çamaşır makinesi, kira desteği sağlandı. Kepez Belediyesi tarafından ise kadının kırık camları ve kapıları tamir edilirken, her ay gıda yardımında bulunacak. Kepez Belediyesi, Bektaş'ın, maddi ihtiyaçlarının karşılanması için de ilgili kamu kurumlarıyla bir çalışma yapacak.

    Bektaş, kendisine yardımcı olan herkese teşekkür etti. Antalya Yardımlaşma Platformu sözcüsü Halit Mert ise Nergiz teyzenin ihtiyaçlarını çok hızlı şekilde giderdiklerini ancak oğluna iş bulmak için destek beklediklerini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow