hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale ruhu Antalya'da

    Çanakkale ruhu Antalyada
    expand

    Çanakkale ruhu Antalya'da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Aslı DURAN /ANTALYA, (DHA) - ÇANAKKALE Destanları Müzesi Gezici Tırı, Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Gezici tırda Birinci Dünya Savaşı'na ait silah, mermi gibi savaşta kullanılan malzemeler yer alıyor.

    Çanakkale savaşlarını ve tarihini anlatan Çanakkale Destanları Müzesi Gezici Tırı, Türkiye turu kapsamında Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda sergilenmeye başladı. Birinci Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yıllarında Gelibolu Yarımadası'nda Türk orduları ile İtilaf Devletleri arasındaki savaşlara katılan askerlere ait eşyalar ve savaş malzemelerinin yer aldığı gezici tıra, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gezici tırda Çanakkale destanını anlatan fotoğrafları ve askerlerin savaşta kullandıkları silah ve mermilerden oluşan malzemeleri gören vatandaşlar, selfie çekmeyi ihmal etmedi. 15 Aralık tarihine kadar Cumhuriyet Meydanı'nda gezilebilecek 'Çanakkele Destanları Müzesi Gezici Tırı', 09.30-17.30 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

    'Çanakkele Destanları Müzesi Gezici Tırı'nı gezen Yeşim Yıldırım, Çanakkale'ye daha önce hiç gitmediğini anlattı. Gazi kızı olduğunu belirten Yıldırım, Çanakkale ruhunu Antalya'da hissettiklerini söyledi. Berat Yağyemez (7) ise tırı çok beğendiğini, havada çarpışıp birbirine yapışan mermilere çok şaşırdığını belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow