hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cemevi açılış için gün sayıyor

    Cemevi açılış için gün sayıyor
    expand

    Cemevi açılış için gün sayıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin, Altınova Orta Mahalle'de tefrişatı da dahil olmak üzere anahtar teslimi yapımını üstlendiği Pir Sultan Abdal Cemevi'nin inşasında sona yaklaşıldı.

    Kepez Belediyesi, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için tüm imkanlarını seferber ederken, projelerinin yapımını da aksatmadan sürdürüyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, Alevi hemşehrilerine sözü olan cemevinin yapımında da sona yaklaşıldı. Kepez Belediyesi'nin yapımını üstlendiği ve 14 Kasım 2019'da temelini attığı cemevinin, ince işleri de dahil olmak üzere inşaatının yüzde 95'i tamamlandı. Cemevi, Altınova Orta Mahalle'de, belediyenin 6 dönümlük arsasına inşa ediliyor. Kepez Belediyesi, inşaatının bitmesinden sonra cemevinin tefrişatını ve 4 dönümlük bahçe düzenlemesini yapacak. Kepez Belediyesi Meclisi kararıyla cemevine ve bahçesine Alevi halk ozanı Pir Sultan Abdal'ın ismi verilmişti.

    BELEDİYEDEN ANAHTAR TESLİM CEMEVİ

    Başkan Hakan Tütüncü, cemevini ihalede belirtilen tarihten önce tamamlayarak, Alevi vatandaşların kullanımına sunacaklarını söyledi. Alevi hemşehrilerine cemevi sözü verdiğini anımsatan Başkan Tütüncü, “Bu sözümüzü yerine getirdik ve yapımını üstlendiğimiz Pir Sultan Abdal Cemevi'nin inşaatı büyük oranda tamamlandı. Cemevinin tefrişatını ve 4 bin metrekare büyüklüğündeki bahçesini de en kısa sürede yapacağız. Pir Sultan Abdal Cemevi, sadece sema etkinliklerinin yapılacağı bir mekan olmayacak. Bu cemevi, aynı zamanda Alevi hemşehrilerimizin sosyal dayanışmalarına da katkı sağlayacak. Alevi hemşehrilerimizin inançlarını en güzel şekilde yaşayabileceği, kendi aralarındaki sosyal dayanışmayı güçlendirebileceği bir cemevi binasını yapmayı önemli bir sorumluluk olarak kabul ettik. Pir Sultan Abdal Cemevi, anahtar teslimi A'dan Z'ye tefrişatı dahil tamamı ile belediyemiz tarafından yapılıyor" açıklamasını yaptı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow