hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cemevinin inşası hızla sürüyor

    Cemevinin inşası hızla sürüyor
    expand

    Cemevinin inşası hızla sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi tarafından yapımı üstlenen ve 14 Kasım 2019'da temeli atılan Altınova Orta Mahalle'deki Pir Sultan Abdal Cemevi'nin inşaatında yüzde 70'ler seviyesine gelindi.

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, Altınova'daki Alevi hemşehrilerine sözü olan cemevinin yapımı hızla tamamlanıyor. Alevi vatandaşların inançlarını, örf ve geleneklerini bir arada yapabileceği cemevinin temeli, 14 Kasım 2019'da törenle atılmıştı. Kepez Belediyesinin, kendi arsası üzerinde yapımına başladığı cemevinin tamamlanma süresi, yer tesliminden itibaren 310 gün olarak belirlenmişti. Yüklenici firma, şubat ayı sonu itibarıyla cemevi binasının inşaatının ince işleri de dâhil olmak üzere yüzde 70'ni tamamladı. Kepez Belediyesi, belirlenen tarihten önce de cemevinin yapımını bitirmeyi planlıyor. Cemevinin etrafında 4 bin metrekare büyüklüğünde bahçe düzenlemesi de yapılacak.

    PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ İLE PROTOKOL

    Kepez Belediye Meclisi kararıyla cemevi ve bahçeye Pir Sultan Abdal adı verilmişti. Cemevinin bölgeye kazandırılması amacıyla Kepez Belediyesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi arasında protokol imzalanmıştı. Pir Sultan Abdal Cemevi, Orta Mahalle'de, Kale Sokak ile Şelale Sokak arasında 6 bin metrekare alana inşa ediliyor. Kepez Belediyesinin her inanca saygı ilkesiyle yapımını üstlendiği Pir Sultan Abdal Cemevi'nin 1400 metrekare kapalı alanı, 300 metrekare de yarı açık alanı bulunuyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow