hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cemil Meriç Kitaplığı'na 'Onat Köşesi'

    Cemil Meriç Kitaplığına Onat Köşesi
    expand

    Cemil Meriç Kitaplığı'na 'Onat Köşesi'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türk Ocakları Antalya Şubesi tarafından Cemil Meriç Kitaplığı'na bağışlanan birbirinden kıymetli eserin merhum Dr. Burhanettin Onat adına düzenlenecek 'Onat Köşesi'nde kitapseverle buluşturulacağını söyledi.

    Kepez Belediyesi'nin eski Dokuma Fabrikasına enerji sağlayan köhne trafo binasını restore ederek kütüphaneye dönüştürdüğü Cemil Meriç Kitaplığı'na bağışlar sürüyor. Binlerce bağışın ardından Türk Ocakları Antalya Şubesi tarafından da 1500 kitap bağışında bulunuldu. Türk Ocakları Antalya Şubesi Başkanı Abdullah Uysal, seçkin eserleri Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye teslim etti. Kitap bağışını makamında kabul eden Tütüncü, “Büyük bir heyecanla hemşehrilerimiz, kitap tutkunlarımız okumaya, öğrenmeye kıymet verenler kütüphanemize destek vermeye devam ediyorlar. Bugüne kadar 65 binden fazla eser kütüphanemize bağışlandı. Bundan dolayı bütün bağışçılarımıza, kitapseverlere ve kitap kurtlarına gönül dolusu şükranlarımı arz ediyorum. Türk ocağımızla birlikte, merhum belediye başkanlarımız, merhum milletvekillerimizden, Türk Ocağımızın Antalya Şubesi'nin de kurucusu merhum Dr. Burhanettin Onat'ı anacağımız bir çalışma bütününü onlarla birlikte takip ediyoruz" diye konuştu.

    KÜTÜPHANEYE 'ONAT KÖŞESİ'

    Kütüphanede 'Onat Köşesi' oluşturulacağını da belirten Tütüncü, “Burhanettin Onat Kitaplığı da olacak. Dolayısıyla o kitaplıkta sergilenmesi bakımından 1500 kitaptan oluşan bir koleksiyonu bugün bize bağışladılar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz, devamı da var dediler. O da bizi çok sevindirdi. Özellikle tarih araştırmalarına yönelik kaynak eseri kütüphanemize kazandıracaklar ve Burhanettin Onat köşesinde o da kitapseverlerin, tarih araştırmacılarının, tarihi doğru kaynaklardan doğru biçimde öğrenmek isteyenlerin başvuru noktalarından birisi olacak" dedi.

    KÜTÜPHANE 19 MAYIS'TA AÇILIYOR

    Kütüphanenin açılışının gençlik bayramında yapılacağını hatırlatan Tütüncü, “19 Mayıs 2021 günü hep birlikte, hep beraber büyük bir coşku ile heyecanla gelecek, kuşaklara ışık olma hüviyetini çoktan kazanmış bu kütüphanemizi kitapseverlerin, Antalya'nın dikkatine sunacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow