hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cemil Meriç'e 20 bin kitap bağışı

    Cemil Meriçe 20 bin kitap bağışı
    expand

    Cemil Meriç'e 20 bin kitap bağışı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Tarihi Kentler Birliği'nden ödül alan ve müze özelliği ile Antalya'da ilk olan Cemil Meriç Kütüphanesi'nin kapılarını kitap kurtlarına, 2021'in hemen başında açacağını söyledi. Tütüncü, kütüphaneye 20 bine yakın kitap bağışının yapıldığını duyurdu.

    Kepez Belediyesinin, kültür, sanat, bilim ve sosyal yaşam adasına dönüştürdüğü eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinde yapımını başlattığı Cemil Meriç Kütüphanesi, kapılarını kitapseverlere açmaya hazırlanıyor. Müze kimliği ile Antalya'da ilk olan kütüphanenin, iç tefrişatının yapımında sona yaklaşıldı. Kitap rafları yerleştirilen kütüphane, güçlendirme ve restorasyon çalışması yapılan fabrikanın 1000 metrekare büyüklüğündeki trafo binasına yapılıyor. Kütüphane, bu özelliğinden dolayı Tarihi Kentler Birliği'nden, 'Süreklilik Ödülü' almıştı.

    TÜRKİYE'NİN DİKKATİNİ ÇEKEN BİR ESER OLACAK

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yapımıyla yakından ilgilendiği Cemil Meriç Kütüphanesi'nin şantiyesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Açıklamasında, eski Dokuma Fabrikası'nın trafo binasını güzel bir kütüphaneye dönüştürdüklerini belirten Başkan Tütüncü, “Sadece bir kütüphane değil ondan çok ötesi bir müze kütüphane olarak işlev görecek bu tesis, eminim ki Türkiye'de dikkat çeken ve alanında çok önemli bir eser olacak.ö dedi.

    2021'DE KAPILARINI AÇACAK

    “Cemil Meriç Kütüphanesi'ni, halkımızla gönül gönüle oluşturuyoruz" diyen Başkan Tütüncü, “Kitap bağış kampanyamız da son derece iyi gidiyor. Bugüne kadar kütüphanemize 20 bine yakın kitap bağışlandı. Bağış kampanyamız devam ediyor" bilgisini paylaştı. Başkan Tütüncü, kütüphaneyi, 2021'in hemen başında hizmete açmayı planladıklarını, her şeyin yolunda gitmesi halinde bu hedefini gerçekleştireceklerini ifade etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow