hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuk başkanın ilk talimatı Anıtkabir ziyareti oldu

    Çocuk başkanın ilk talimatı Anıtkabir ziyareti oldu
    expand

    Çocuk başkanın ilk talimatı Anıtkabir ziyareti oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Hüseyin Avni Çöllü Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Simay Yade Çoban'a devretti. Çocuk başkan Çoban'ın ilk talimatı Anıtkabir'i ziyaret etmek isteği oldu.

    Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102'inci yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı hizmet binası önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Genel Sekreter Cansel Tuncer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından Başkan Muhittin Böcek, koltuğunu Hüseyin Avni Çöllü Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Simay Yade Çoban'a devretti. Böcek ve Çoban Atatürk anıtına birlikte çelenk sundu.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek çocuk başkan Simay Yade Çoban'a görevi devretmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Böcek, Türkiye'nin çocuklarına ve gençlerine inancının tam olduğunu da belirterek “Geleceğin teminatı, geleceğin yöneticileri, belediye başkanı ve cumhurbaşkanı dahil olmak üzere hep sizler olacaksınız. Atatürk'ün gösterdiği hedeflere aynı azim ve kararlılıkla yürüyeceklerine hiç şüphem yoktur. Atatürk sevgimizi kimse gönlümüzden çıkaramayacaktır. Biz hep birlikte ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz, bir gider bin geliriz, biz çünkü Mustafa Kemal'in askerleriyiz" dedi.

    Başkanlık koltuğunu Başkan Böcek'ten devralan Simay Yade Çoban, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk çocuklarına kalpten güvendiğini söyledi. Türk çocuklarının şanslı olduğunu da belirten Çoban, “Atamız bize inanmış ve sevmiştir, biz çocuklar da onu tüm kalbimizle seviyoruz. Bizler şanslı çocuklarız çünkü tüm dünya üzerinde adına bayram kutlanan çocuklar sadece bizleriz. Bu gururu dünya çocuklarıyla paylaşmaktan da çok mutluyuz" diye konuştu.

    ANITKABİR'E GİTMEK İSTEDİ

    Kendisine koltuğu devreden Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e de teşekkür eden Simay Yade Çoban ilk talimatını da verdi. En büyük hayalinin Anıtkabir'e gitmek olduğunu anlatan Çoban, “Atamızı ziyaret etmek istiyorum. Hiç Anıtkabir'i görmedim, gezmedim. Bu konuda gereğinin yapılmasını istiyorum" dedi.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Güven Ulutekin de talimatı aldıklarını okulla irtibata geçerek en kısa sürede Anıtkabir ziyaretinin gerçekleşeceğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow