hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuklar ayakta alkışlandı

    Çocuklar ayakta alkışlandı
    expand

    Çocuklar ayakta alkışlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Milli Eğitim Müdürlüğü ile Antalya Filarmoni Derneği işbirliğinde Ahmet Bileydi İlkokulu'nda başlatılan 'Yetenek Belirleme' çalışması projeye dönüştü, proje ilk meyvesini verdi, müzik yeteneği olan çocuklar sahneye çıktı.

    'Müzik 'İlk' Okulda Başlar' projesinin açılışı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda gerçekleşti, projeye destek veren kurum yöneticileri, kişi ve projede yer alan yetenekli öğrencilerin velileri, projenin hayata geçirildiği Ahmet Bileydi İlkokulu'nun yönetici, öğretmen ve öğrencileri bir araya geldi.

    Antalya Filarmoni Derneği Başkanı Prof. Dr. Abdullah Uz, açılış konuşmasında, Türkiye'de bir ilk olan proje hakkında bilgi verdi, ilk olarak Ahmet Bileydi İlkokulu Müdürlüğü ve Okul Aile Birliği arasında 'Yetenek Belirleme Protokolü' imzalandığını hatırlattı, "4'üncü sınıflarda yetenek taramasını başlattık" dedi, gelişmeleri şöyle özetledi:

    "Çalışmalar sonucunda öğrencilerin yaklaşık yarısının müzik yeteneğinin olduğu, ancak tümüne yakınının sistemli müzik öğretimi yapmadığı belirlendi. Oysa eğitim sisteminde, müzik eğitiminin en etkili olduğu dönem ilkokul dönemidir. 2018-2019 öğretim yılında yetenekli öğrencilerin yer aldığı 3 ayrı koro kuruldu; bu korolar Elvan Akçalı yönetiminde bir ay çalıştı, sonunda okul korosuna dönüştürüldü, yılsonuna kadar çalışarak çok başarılı dinletilere imza atıldı. Çok yetenekli öğrenciler olabildiğince çalgı eğitimine yönlendirildi. Sonuç olarak milli eğitim sistemimizde önemli bir boşluğu doldurmaya yönelik bu pilot çalışma, yapılanların çok gerekli olduğunu ve başarılı olacağını gösterdi."

    PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

    Uz, Konunun Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşülmesi üzerine projenin hayata geçirildiğini, ortak protokol ile çalışmanın başka ilkokullarda da yapılmasına karar verildiğini kaydetti.

    2019-2020 Öğretim Yılı'nda Ahmet Bileydi İlkokulu'na ek olarak 5 ilkokulda daha proje kapsamına alındı. Proje, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yanında Antalya İş İnsanları Derneği (ANSİAD) ve başka sivil toplum örgütleri ve kişilerce de destekleniyor.

    ARSLAN'DAN TAM DESTEK

    Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, projeye tam destek verdiklerine vurgu yaptı. Arslan, "Müdürlüğümüz Antalya genelinde 83 sivil toplum kuruluşlarıyla birçok konuda işbirliği yapıyor. Bu kurumlardan biri de Antalya Filarmoni Derneği'dir. Antalya, ülkemizin en fazla göç alan şehirlerinden biri oldu. Zorlukları birlikte aşacağız. Okullarımızda çocuklarımızın yeteneklerini taramayla ortaya çıkaracağız" diye konuştu.

    KORO AYAKTA ALKIŞLANDI

    Antalya Filarmoni Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Mimar Ercan Evren'in sunumuyla başlayan ilk konserde müzik öğretmeni Elvan Vural'ın yönetimindeki pilot okul 'Ahmet Bileydi İlkokulu Proje Korosu' sahne aldı. Öğrenciler, piyano ve viyolonsel eşliğinde kardeşlik ve sevgi içerikli neşeli şarkıları seslendirdi, izleyenler keyifli dakikalar yaşadı, yetenekli öğrenciler ayakta alkışlandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow