hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuklar Türkiye'nin güvencesi

    Çocuklar Türkiyenin güvencesi
    expand

    Çocuklar Türkiye'nin güvencesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Anne Çocuk Eğitim Vakfı'yla (AÇEV) birlikte yürütülen 'Babalık Destek Programı' sertifika töreninde başarılı, mutlu ve çalışkan çocukların Türkiye'nin güvencesi olduğunu söyledi.

    Muratpaşa Belediyesi, daha demokratik, daha mutlu bir aile ve toplum yapısının oluşmasına destek amacıyla, 3- 11 yaşlarında çocuğu olan babalara yönelik uyguladığı kısa adı BADEP olan 'Baba Destek Programı'na devam ediyor. AÇEV'le yürütülen programın son dönem mezunu 34 baba, Dutlubahçe Kreşi'nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

    Törene katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, iyi yetiştirilmiş çocukların Türkiye'nin en büyük güvencesi olduğunu söyledi. Başkan Uysal, “İlerleyen yıllarda başarılı, mutlu ve çalışkan olan kişiler hep doğru yetiştirilen çocuklar oluyor. Bunun gerçekleştirilmesinde sosyo-ekonomik şartlar günümüzde çok belirleyici. İnsan davranışları da aynı şekilde belirleyici. Sizler bu programa katılarak bunun farkında olduğunuzu gösterdiniz. Hepinizi kutluyor, tebrik ediyorum" dedi.

    BADEP NEDİR?

    BADEP, babaların çocuklarının gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamaları için geliştirilen bilimsel temelli bir eğitim programıdır. BADEP'le babalar, çocuklarının gelişimiyle ilgili bilgi düzeylerini artıran, iletişim becerileri kazanmalarını sağlayan ve bunun sonucunda daha demokratik tutumu benimsemelerine yol açan eğitimler alıyor. 15-20 kişilik gruplar halinde yürütülen program, 3-6 ve 7-11 yaş dönemi çocuklarını babalarına yönelik iki modül halinde uygulanıyor. 10 hafta süren program haftada 1 gün 2 saat süreyle gerçekleştiriliyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow