hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuklardan 'barış' çağrısı

    Çocuklardan barış çağrısı
    expand

    Çocuklardan 'barış' çağrısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin kreşleri, destek eğitim kurs merkezleri ve gençlik merkezinden çocuklar ve gençler, Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası'yla birlikte 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde İngilizceden Türkçe ve Rusçaya uyarlanan şarkıları seslendirecekleri bir konser verecek. Muratpaşa'nın çocuklarını barış için söyleyeceği konser, pazar günü saat 18.00'de Ziya Gökalp Kent Parkı'nda gerçekleştirilecek.

    Muratpaşa Belediyesi, 1 Eylül Pazar günün kutlanacak Dünya Barış Günü'nü, sahnede sadece çocuklarını ve gençlerin olacağı bir konserle kutlayacak. Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası'nın sahne alacağı kutlamalarda koroyu Muratpaşa Belediyesi'nin bugün sayıları 5 olan kreşleri, Ermenek, Zeytinköy ve Memurevleri mahallelerinde bulunan destek eğitim kurs merkezleri ve gençlik merkezinden çocuklar ve gençler oluşturacak.

    Dünya Barış Günü'nde farklı dillerde seslendirilmiş aranjman parçalardan oluşan bir repertuar hazırlayan Gençlik Orkestrası'na solist olarak Lüba Öz eşlik edecek. Şef Furkan Üstündağ yönetimindeki konserde Türkçeye 'Kim ne derse desin' adıyla aranje edilen ve Ajda Pekkan'ın seslendirdiği Sway, 'Bu ne biçim hayat' olarak bilinen Those were the days, yine bir Ajda Pekkan klasiği olan I will survive'dan aranje 'Bambaşka biri' gibi şarkılar seslendirilecek. Konser, hep birlikte İzmir Marşı'nın seslendirmesiyle sona erecek.

    BAŞKAN UYSAL'DAN DAVET

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Anadolu coğrafyasının Yunus Emre'den Mevlana'ya, Hacı Bektaş Veli'ye uzanan ve nihayetinde Gazi Mustafa Kemal'ın "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünde vücut bulan barış çağrısının ev sahibi olduğunu söyledi. Muratpaşa'da da bu coğrafyaya kök salmış böylesine güçlü bir insan sevgisini takip etmeyi ve yaşatmayı büyük bir görev olarak gördüklerini belirten Başkan Uysal, "1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, Muratpaşa'dan tüm çocuklarımızla birlikte coğrafyamızda ve dünyamızda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yan yana, omuz omuza olacağız. Tüm komşularımızı da bu etkinliğin parçası olmak, birlikte şarkılar söylemek için etkinliğimize bekliyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow