hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuklardan sanat çalışması

    Çocuklardan sanat çalışması
    expand

    Çocuklardan sanat çalışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 'Disleksi Farkındalık Haftası' kapsamında öğrenme güçlüğü çeken çocuklarla keyifli bir sanat çalışması yapıldı.
    Türkiye Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği ile Empati Özel Eğitim Merkezi'nin Muratpaşa Belediyesi'ne ait Engelsiz Kafe'de ortaklaşa gerçekleştirdiği sanat etkinliğine, 6-12 yaşlar arasındaki çocuklar katıldı. Türkiye Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Başkanı Atif Toker, Antalya temsilcisi Zeynep Keleş, görsel sanatlar öğretmeni Kıvılcım Kaptan çocuklarla yakından ilgilendi, keyifli, neşeli dakikalar yaşamaları için çaba gösterdi.
    Görsel Sanatlar Öğretmeni Kıvılcım Kaptan, yere serdiği tuval üzerine çocuklara içlerinden geldiği gibi çizimler ve resimler yaptırdı. Ellerine aldıkları fırçalarını istedikleri renkteki boyalara batırıp çizimler yapan çocuklar, gün boyu heyecanlı dakikalar yaşadı. Yaptıkları resimlerle yeteneklerini kanıtlamaya çalışan ve mutlu olan çocukları izleyenler de onları alkışladı.
    Atif Toker, farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdikleri etkinlik ve 'disleksi' konusunda şu bilgileri verdi:
    "Kişinin normal veya üstün zeka düzeyinde olmasına rağmen okuma, yazma ve dil becerilerinde sorun yaşamasına sebep olan, öğrenme güçlüğü olarak da tanımlanan disleksi, genellikle okuma bozukluğu şeklinde ortaya çıkıyor. Öğrenme güçlüğü ile ilgili erken tanılama ve doğru eğitim-öğretim yöntemleri uygulamak büyük bir önem taşıyor. 27 ülkenin üye olduğu Avrupa Disleksi Birliği'nin Türkiye temsilcisi olarak kabul ettiği Disleksi Öğrenme Derneği, 5-11 Ekim tarihleri arasını 'Disleksi Haftası', 8 Ekim tarihini de 'Dünya Disleksi Günü' olarak belirledi. Bu tarihlerde farkındalık yaratabilmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Ayrıca Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği, Antalya il temsilciliği, Empati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin de desteğiyle tüm şehirde disleksi görselleri yayınlıyoruz, farkındalıklar oluşturuyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow