hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CW Enerji ve BNP Paribas Finansal Kiralama arasında Çatı GES projeleri için iş birliği

    CW Enerji ve BNP Paribas Finansal Kiralama arasında Çatı GES projeleri için iş birliği
    expand

    CW Enerji ve BNP Paribas Finansal Kiralama arasında Çatı GES projeleri için iş birliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE'nin ve Avrupa'nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji ile dünyanın en büyük 9'uncu bankası BNP Paribas'ın Türkiye'deki leasing faaliyetlerini yürüten BNP Paribas Finansal Kiralama AŞ arasında iş birliği protokolu imzalandı.

    Protokol kapsamında, CW Enerji'nin kurulumunu yapacağı Çatı Güneş Enerji Santrali (GES) projelerinde BNP Paribas Finansal Kiralama tarafından projelerin onayına öncelik tanınacak ve yedi yıla kadar vadelendirme yapılacak.

    Anlaşma hakkında açıklamalarda bulunan CW Enerji CEO'su Tarık Sarvan, yenilenebilir enerjinin yaygınlaşmasını sağlamak adına çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Sarvan, bu doğrultuda dünyanın en büyük dokuzuncu bankası olan BNP Paribas'ın Türkiye'deki leasing faaliyetlerini yürüten BNP Paribas Finansal Kiralama ile iş birliği protokolu imzaladıklarını belirterek, “Sektörümüze katkı sağlayacak bir anlaşma yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Avrupa'nın en büyük güneş enerji sistemleri üreticisi olarak, güneş enerji sistemi kurulumunun yaygınlaşması için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Bu nedenle yaptığımız iş birliği oldukça önemli" dedi.

    YÜZDE 100'E KADAR FİNANSMAN İMKÂNI

    Protokole göre, CW Enerji ve bayileri ile iş ortaklarının kurulumunu yapacağı çatı GES projelerinde BNP Paribas Finansal Kiralama tarafından projelerin onayına öncelik tanınacağını ifade eden Sarvan, yedi yıla kadar vadelendirme yapılması konusunda anlaşma sağlandığını kaydetti.

    Sarvan, iş birliği ile birçok avantaj sağlandığına dikkat çekerek, “Anlaşmaya göre TEB Bankası'nda aktif çalışması bulunan yatırımcılara BNP Paribas Finansal Kiralama aracılığı ile fizibilite ve kredilendirme çalışmalarında öncelik tanınarak uygun şartlarda yüzde 100'e kadar finansman imkânı sağlanacak. Finansman Türk Lirası, Amerikan Doları ve Euro para cinsi birimlerinden yatırımcının tercihine göre sağlanacak" diye konuştu.

    BNP Paribas Finansal Kiralama AŞ gibi sektörün önde gelen bir firması ile iş birliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getiren Sarvan, “İş birliğimizin sektörümüze ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Sürdürülebilir enerjiyle doğal kaynakların verimli kullanılmasını teşvik ederek, yarınlara daha yeşil bir dünya bırakılmasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda, çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz" dedi.

    İmza törenine CW Enerji CEO'su Tarık Sarvan'ın yanı sıra, CW Enerji CFO'su Melik Yetim, BNP Paribas Finansal Kiralama AŞ Genel Müdürü adına Bölge Müdürü Engin Kızılbulut katılım gösterdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow