hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dans okulu galeri oldu

    Dans okulu galeri oldu
    expand

    Dans okulu galeri oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da önceleri dans eğitimi verilen özel okul sanat galerisine dönüştürüldü. Lara Sanat Merkezi adı verilen merkez, ressam Assim Resuloğlu'nun resim sergisiyle açıldı.

    Portakal Çiçeği Bulvarı üzerinde Antalya'ya kazandırılan Lara Sanat Merkezi'nin açılış kurdelesini Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, sanat danışmanı ve eleştirmeni Himmet Öcal, Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) Başkanı Ertuğrul Hepgüzel, ünlü ressam Assim Resuloğlu, galerinin işletmecileri ressam Tülin Kantar, Pelin Turan birlikte kesti. Açılışa sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

    KAÇMAZ ANNE-KIZI KUTLADI

    Müzik dinletisi ve dans gösterisi eşliğinde açılışı yapılan sanat merkezini gezen, galeride sergilenen Assim Resuloğlu'nun resimlerini hayranlıkla inceleyen Hasan Kaçmaz, "Güzel Antalyamız ressam Tülin Kantar ile Pelin Turan'ın çabalarıyla yeni bir sanat galerisi daha kazanmış oldu" dedi, anne ve kızını kutladı.

    SANATÇILARA HİZMET VERECEK

    Lara Sanat Merkezi'nin sahibi emekli İngilizce öğretmeni Tülin Kantar, "Galerimiz Antalyalı sanatçı dostlarımıza hizmet verecek. Resim, seramik, heykel, geleneksel el sanatları sanatçıları eserlerini burada sergileyecek, sanatseverlerle bir araya gelerek kaynaşacak.

    Antalya'nın kültür-sanat yaşamına bir nebze de olsa katkıda bulunmak bizi mutlu edecek" diye konuştu.

    DÜNYACA ÜNLÜ RESSAM

    1996 yılından beri Antalya'da yaşayan, Japonya, Almanya, Fransa, İngiltere, Danimarka ve Norveç'te kişisel resim sergileri açan Azerbaycanlı ressam Assim Resuloğlu ise "Galeride ilk olarak benim eserlerime yer verilmesinin, 40'ıncı kişisel sergimi de bu güzel galeride açmanın heyecan ve gururunu yaşıyorum" dedi. Resuloğlu, galerinin işletmecisi Tülin Kantar'a teşekkür etti.

    Assim Resuloğlu'nun soyut, figüratif ve modern tarzlardaki yağlıboya çalışmalarının yer aldığı sergi 15 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow