hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dansçılar kondisyonlarını online koruyor

    Dansçılar kondisyonlarını online koruyor
    expand

    Dansçılar kondisyonlarını online koruyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Bulgaristan, Gürcistan ve Kübalı profesyonel dansçı ile akrobatların yer aldığı 45 kişilik 'Pasha Dance Theater', koronavirüs (Covid-19) nedeniyle Nisan ayında gerçekleştireceği Azerbaycan ve Rusya turnesini iptal etti. 'Evde kal' çağrısı üzerine dansçı kadrosunu evlerine gönderen Pasha Dance Theater Sanat Yönetmeni Serpil Sunay, kondisyon çalışmalarını online yaptıklarını söyledi.

    Kurulduğu günden bu yana yurt içi ve dışında birçok gösteri yapan Pasha Dance Theater, otantik halk oyunları ile geleneksel dans figürlerini, akrobasi ve modern koreografiyle birleştiriyor. 25 yöreden yaklaşık 2 bin kostüm ve görsel efekt kullanılan gösteride, Balkan danslarından horona, zeybekten semazenlere kadar pek çok figüre yer veriliyor. Gösteride, bir paşa ile genç kızın aşkı danslar eşliğinde izleyiciye sunuluyor.

    Pasha'nın yurt dışı programının Nisan ayında Azerbaycan ve Rusya turnesiyle başlaması için plan yaptıklarını kaydeden Pasha Dance Theater Sanat Yönetmeni Serpil Sunay, "Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bizler de programlarımızı iptal ettik. Şimdilerde tüm dansçılarım evlerinde. Kondisyonlarını kaybetmemeleri için online platformda birlikte provalar yapmaya devam ediyoruz. Virüs salgını önlemleri bittiğinde gösterilerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow