hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alman doktorlar bisikletle dünya turunda

    Alman doktorlar bisikletle dünya turunda
    expand

    Alman doktorlar bisikletle dünya turunda

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ALMANYA'da bir hastanede görevli doktorlar Zita Gackstatter (30) ve erkek arkadaşı Lukas Schmidt (30), 6 ay izin alarak bisikletle çıktıkları tur kapsamında Antalya'nın Demre ilçesine geldi.
    Almanya'nın Bayern eyaletine bağlı Focchheim şehri yakınlarındaki Ebermannstad Hastanesi'nde görevli doktorlar Zita Gackstatter ve erkek arkadaşı Lukas Schmidt, bisikletle yarı dünya turuna çıkmak için 6 ay izin aldı. İki arkadaş ilk olarak Almanya'nın Münih şehrinden uçakla Umman'a uçtu. Umman'dan bisikletleriyle yola çıkan iki doktor, Dubai ve İran üzerinden 6 Nisan'da Ağrı'nı Doğubayazıt ilçesinden Türkiye'ye giriş yaptı.
    Erzurum, Erzincan, Sivas ve Kayseri üzerinden Kapadokya'ya geçen ikili, burada birkaç gün kaldıktan sonra Aksaray, Konya ve Karaman üzerinden Alanya'ya geldi. Akdeniz sahilini takip ederek, Demre ilçesine gelen ikili, Ege sahillerini takip ederek İzmir'e gidecek. İzmir'den gemi ile Yunanistan'a geçecek olan Alman doktorlar, Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Hırvatistan, Slovenya ve İtalya'yı bisikletle geçerek temmuz ayı sonunda Almanya'da olmayı hedefliyor.
    Dr. Zita Gacstatter yaptığı açıklamada, "Günde ortalama 100 kilometre yol yapıyoruz. Tek bisikletle yol  almak gezimizi kolaylaştırıyor. Şu ana kadar 6 bin kilometre yol yaptık. Temmuz sonunda 11 bin 500 kilometre yol yapmış olacağız. Daha önce Türkiye'ye üç kez tatil için gelmiştim. Ama bu kez Anadolu'yu tanımak istedik. Amacımız farklı kültürleri, farklı insanları, farklı ülkeleri tanımak. Geceleri çadırda. Çok nadir otelde kalıyoruz. Türkiye'de birçok insan bizi evinde konuk etti. Türkiye ve Türk insanı çok mükemmel. İnsanlar çok yardımsever ve konuksever. Hiç tanımadığı insanlara kapısını açan, evinde konuk eden başka bir ülke insanı yoktur herhalde" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow