hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antik kentte mozaik sergisi

    Antik kentte mozaik sergisi
    expand

    Antik kentte mozaik sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - RESSAM Tuğrul Eroğlu, Demre ilçesindeki tatil merkezi Kekova'da üçüncü kişisel mozaik sergisini açtı.
    Kekova'daki Simena Antik Kenti'nin girişinde açılan sergide, ressam Tuğrul Eroğlu'nun 14 mozaik ve 4 seramik eseri yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni ve Demre'deki Likya Uygarlıkları Müzesi'nin desteğiyle açılan sergide, Tuğrul Eroğlu eserlerinde taş mozaik metodunu temel alınarak doğal renkleri ve taşları kullandı. Eserler arasında klasik Roma mozaiklerinden Dionysos'un bir röprodüksiyonu (bir sanat eserinin aslına uygun kopyası) özgün Zeus yorumu, yerli balık türleri yorumu, özgün at, tavuk yorumları ve 4 seramik rölyef yer alıyor.
    Sergi hakkında bilgi veren ressam Tuğrul Eroğlu, "Sergi, Kaleköy'ye gelen turistlerden ilgi görüyor. Araçların kuşattığı dünyamızda, karada olup da karayolu olmayan bir yerleşim biriminde sergi açmak inanılmaz bir duygu. Eserlerimi tekrar doğdukları topraklarla buluşturdum. Geçen yıl da burada bir sergi açmıştım. Burada tüm olanaksızlara rağmen turizm yapan, buraları yurt edinmiş insanların yaşamına dikkati çekmek, Kekova turizmine sanat ögesi katmak, Likya'yı sanatla buluşturmak istedim. Sanata duyarlı her sanatseveri sergimi görmeye bekliyorum" dedi.
    Sergi, 8 Ağustos'a kadar açık kalacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow