hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atıklar yakılmadan taşınıyor

    Atıklar yakılmadan taşınıyor
    expand

    Atıklar yakılmadan taşınıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinin en önemli sorunlarından biri olan sebze atıkları, yakılmadan, karbondioksite dönüşmeden taşınıp, gömülüyor. Yaklaşık 200 bin ton atık taşınarak gömülüp, toprağa dönüştürülecek.

    Demre'nin en önemli çevre sorunlarından biri olan sebze atıkları, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Demre Belediyesi işbirliğinde toplandığı alandan taşınıyor. Demre'deki seralardan çıkan sebze atıkları, haziran ayından bu yana Demre Çayı yatağında toplatıldı. Vatandaşın atıkları bu bölgeye dökmesi sağlandı. Atıkların kurumasının ardından bölgeye 10 kilometre uzaklıkta açılan derin çukura taşınmaya başladı. Taşıma işinde 2 iş makinesi, 2 TIR ve 2 kamyon çalışıyor.

    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Geçen yıl bir firma ile yaptığımız anlaşma ile atıklar burada öğütüp, enerji santrallerine taşınmıştı. Geçen yıl ilk kez Demre'ye bağlı Beymelek, Alakent, Yaylakaya, Köşkerler ve Küçükkum mahalleleri karbondioksit solumadan bir yaz geçirmişti. Bu yıl pandemi nedeniyle firmalar gelmedi. Biz de atıkları belirli alanda topladık. Bekçi koyarak yakılmasının önüne geçtik. Şu anda atıklar tamamıyla kurudu. Buradan yaklaşık 200 bin ton atığı taşıyarak, toprağa gömerek tekrar toprak olmasını sağlayacağız. Demreli hemşehrilerimize tekrar dumansız, karbondioksit solumadıkları bir yaz geçirtmiş olacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow