hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Kocakaya'ya teşekkür ziyareti

    Başkan Kocakayaya teşekkür ziyareti
    expand

    Başkan Kocakaya'ya teşekkür ziyareti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- JEOLOJİ Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Çeltik, Demre Belediyesi'nin yeni inşaatlara getirdiği 'jeolojik zemin sondaj analizi' kararı için Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

    Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Çeltikçi, beraberinde Şube Saymanı Hakan Özdemir ve Demre'de çalışan jeoloji mühendisi Erdoğan Karakuş ile Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'yı makamında ziyaret etti. Başkan Ali Çeltikçi, Demre Belediyesi'nin yeni yapılacak inşaatlar için aldığı 'jeolojik zemin sondaj analizi' raporu için Başkan Kocakaya ya teşekkür ederek, "Daha önce açıkladığımız gibi Antalya'nın Demre, Finike ve Kumluca ilçelerinin yerleşim alanındaki zemin çok sağlam değil. Bu üç ilçede yapılacak inşaatlarda özel önlemler alınmalı. Bu bölge birinci derecede deprem bölgesi. Yeni yapılacak binalarda depreme karşı alınacak önlemler, ancak jeolojik zemin sondaj analizi ile tespit edilebilir. Siz bunu başlattınız. Odamız adına teşekkür ediyoruz" dedi.

    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya da "Deprem tüm dünyanın bir gerçeği. Demre de birinci derecede deprem bölgesi. Bu gerçeği biliyoruz. Bu nedenle Demre'de yeni yapılarda gerekli önlemlerin alınmasına başladık. Bunun ilk adımı inşaat yapacak kişi veya firma jeolojik sondaj yaptıracak. Bunun sonucuna göre yapıyı yapacak. Çünkü Demre'nin zemini alüvyon dolgu. Zemin etüdüne göre nasıl beton kullanacağı, yapıya gerektiğinde kazık çakma, yapı ve temel sistemini belirleyeceğiz. Biz bu konuda sivil toplum kuruluşları ile iş birliğine hazırız. Onlarla birlikte Demre'nin deprem haritasını çıkararak, bir eylem planı oluşturmaya, deprem anında bir deprem toplanma alanı konusunda birlikte çalışmaya hazırız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow