hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu askıda ekmek farklı

    Bu askıda ekmek farklı
    expand

    Bu askıda ekmek farklı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde 23 yıldır fırın işleten Ali Kılıç, koronavirüs salgınından ve diğer nedenlerden dolayı işini kaybeden, muhtaç durumda olanlar için askıda ekmek uygulaması başlattı.

    Demre'de fırın işletmecisi Ali Kılıç (45), koronavirüs salgını nedeniyle işini kaybeden, iş yerini kapatmak zorunda kalan Demreliler için askıda ekmek uygulaması başlattı. Uygulamayla Ali Kılıç, fırınından kendi adına 15 bin ekmek dağıtmaya başladı. 4 bin ekmek fişini Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'ya teslim etti. Geri kalan fişlerin büyük bölümünü ilçe merkezindeki Gökyazı, Alakent, Karabucak, Büyükkum, Küçükkum, Yaylakaya, Kayaaltı, ilçeye yakın en büyük mahalle olan Beymelek ve Köşkerler mahalleleri muhtarlarına teslim etti.

    Ali Kılıç, "23 yıldır Demre'de fırın işletiyorum. Bugüne kadar elde ettiğim her şeyi Demre'den ve Demrelilerden kazandım. Bugün berber, kuaför, büfeci gibi günlük kazancıyla geçinen birçok esnaf arkadaşım iş yerini kapatmak zorunda kaldı. Birçok insan güç durumda. Onların yarasına derman olmak, zor günleri geçirmelerine katkı sağlamak için 15 bin ekmek dağıtmaya karar verdim. Bu günleri dayanışma ve yardımlaşma ile aşacağımızı düşünüyorum. Fırınıma ekmek asmamaya karar verdim. Askıdan ekmek alanların incinmesini istemiyorum. Bu nedenle belediye başkanımıza ve muhtarlarımıza fiş olarak dağıttım. Onlar bu fişleri dağıtacak. İhtiyacı olan da göğsünü gere gere ekmeğini alacak. Fırınımın önüne levha asmamın nedeni başka hayırseverlerin bu levhayı görüp, bu kampanyaya katkı vermelerini sağlamak. Şu ana kadar başka Demreliler 500 ekmek bağışında bulundu" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow