hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Bu Sazı Çalarım' projesi

    Bu Sazı Çalarım projesi
    expand

    'Bu Sazı Çalarım' projesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde müzik öğretmenliği yapan Emre Dayıoğlu 'Bu Sazı Çalarım' projesi başlattı. Dayıoğlu, projesini tüm Türkiye'ye yaygınlaştırarak, halk türkülerini gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.

    Kaş ilçesinde eğitim öğretim yapan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi'nde müzik öğretmeni olarak görev yapan Emre Dayıoğlu başlattığı 'Bu Sazı Çalarım' adlı bir projeyle, maddi olanağı olmayan, saz çalmak isteyen öğrencilere saz hediye ediyor. Projeyi sosyal medya hesabında paylaşan Dayıoğlu, takipçilerinden saz bağışı topluyor. Topladığı sazları ilk, orta ve liselerde görev yapan müzik öğretmenlerinin talebi doğrultusunda öğrencilere ulaştırıyor. İlk etapta her okulda üç öğrenciye, birer saz hediye eden Dayıoğlu, en son Kaş - Kınık Yurdusev Ulus İlk ve Ortaokulu'nda görev yapan müzik öğretmeni Deniz Levent Yalçın'ın isteği doğrultusunda üç öğrenciye birer saz hediye etti.

    Dayıoğlu'nun projesini duyan 5 kişi de okuldaki 5 öğrenciye hediye etti.

    Kınık Yurdusev Ulus İlk ve Ortaokulu'nda eğitim öğretim gören Ali Bozköylü, İbrahim Kaplan, Efe Öztürk, Furkan Kolak, Salih Can Kolak, Fatma Su Şimşekli, Nazlı Açıkgöz ve Mehmet Kartal saz sahibi oldu. Aynı gün okulun müzik öğretmeni Deniz Levent Yalçın, okulda saz kursu başlattı.

    ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

    Proje hakkında bilgi veren müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, proje müzik öğretmeni ve öğrencilerden büyük ilgi olduğunu söyledi. Sosyal medya takipçilerim projeye büyük bir ilgi gösterdiğini anlatan Dayıoğlu, "Şu ana kadar sosyal medya takipçilerimizin katkısı ile, Türkiye'nin farklı illerinden 30 okulda 90 öğrenciye birer saz hediye ettik. Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk da 50 saz bağışı sözü verdi. Başlangıç olan projemi Türkiye çapında büyük bir halk müziği projesine dönüştürmek istiyorum" dedi.

    HER OKULA BİR SAZ KORUSU

    Projenin amacının ortaokul ve lise çağındaki çocukların halk müziğimizin temel çalgısı olan saza ilgi duymalarını, saz çalmalarını sağlamak olduğunu belirten Dayıoğlu, "Bu yolla halk türkülerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasını ve unutulmamasını sağlamak istiyorum. Genç saz üstatlarının telinde, dilinde halk türkülerimizin hayat bulmasını sağlamak. Saza meraklı, saz çalmak isteyen ama bir saz alma olanağı olmayan öğrencilerimiz var. Birinci hedefim Türkiye'de bin öğrenciyi sazla buluşturmak. Bunu ancak halk müziğine gönül veren, türkü dostları, halk müziği sevdalılarının katkısıyla sağlayabiliriz. Bu nedenle projeye katkı sağlayacak gönüllüler arıyoruz. İki üç kişi birleşip bir saz katkısı yapabilir. Bu ilgi halk müziği, halk türküleri açısından çok önemli. Bu ilgi bir müzik öğretmeni olarak, cura ve saz sanatçısı olarak beni çok mutlu etti. Şu ana kadar projeye katkı sunan, ilgi gösteren gönüllülere, müzik öğretmenlerine ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Hedef her okulda küçük bir saz korosu kurmak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow