hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir dört mahalleyi sulama suyuna kavuşturuyor

    Büyükşehir dört mahalleyi sulama suyuna kavuşturuyor
    expand

    Büyükşehir dört mahalleyi sulama suyuna kavuşturuyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Demre ilçesinin dört mahallesini sulama suyuna kavuşturuyor. Proje tamamlanınca, yaklaşık 11 bin 500 dönüm alan sulanacak. Su, içme suyu olarak da kullanılabilecek.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü'nce başlatılan proje ile, Demre çayı yatağında sondaj kuyuları açıldı. Açılan kuyulardan çıkacak su, en yüksek noktası denizden 658 metre olan Demre'ye bağlı Gürses, Davazlar, Yavu ve Kapaklı mahallelerine ulaştırılacak. Proje ile 33 kilometrelik boru hattı döşenecek. Bu boruların 11 kilometresi 350'lik, geri kalan 22 kilometrelik bölümü de 200'lük, 140'lık, 125'lik ve 110'luk borulardan oluşacak. 11 kilometrelik 350'lik ana boruların bulunduğu bölümde başlangıç, orta ve en yüksek noktada yaklaşık 100'er tonluk üç depo ve üç pompa yer alacak. Su üç noktadan motorlarla basılacak. Son depodan sonra su doğal akışında dört mahalleye dağıtılacak. Başlangıç noktasından saniyede 70 litre su basılacak.

    2020 yılının Ağustos ayında tamamlanacak proje için toplam 10 milyon lira harcama yapılacak. Yaklaşık 11 bin 500 dekar alan sulanacak. Mevcut seralarda tanker ile su taşıma, yağmur suyundan su toplayarak havuzlarda toplama dönemi sona erecek.

    ASAT yetkilileri, projenin yaşama geçmesiyle yaklaşık 11 bin 500 dekar alanda sulu tarıma geçileceğini, 4 mahallede başlayan seracılığın yaygınlaşacağını, üretimin artacağını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow