hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir yetkilileri muhtarlarla buluştu

    Büyükşehir yetkilileri muhtarlarla buluştu
    expand

    Büyükşehir yetkilileri muhtarlarla buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Demreli mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda muhtarların mahalleleriyle ilgili sorunları ve çözüm önerileri dinlendi.

    Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda yapılan toplantıya Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Cihangir Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı ve Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gümrükçü, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ünal Çetinkaya, Recep Karatop, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, belediye meclisi üyeleri, Demre'nin 17 mahalle muhtarı, Büyükşehir Belediyesi Demre Hizmet Birimi yöneticileri, belediye kurum müdürleri katıldı.

    Toplantının açılışında bir konuşma yapan Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Bugün Antalya büyükşehir ve ilçe belediyesi olarak sorunları konuşmak için bir aradayız. Uzun süredir Türkiye'nin ve dünyanın gündemi koronavirüs salgını oldu. Gerçekten farklı bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde tüm kurumlar olarak, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Demre Belediyesi olarak insan sağlığına yöneldik. Tüm enerjimizi, kaynaklarımızı salgınla mücadeleye harcadık. Artık normalleşme sürecine giriyoruz. Bugün de bu süreçte yapacağımız çalışmaları, eksiklerimizi, sorunlarımızı konuşacağız" dedi.

    Başkan Danışmanı Mehmet Balık, "Şu anda Demre'nin dört mahallesine hayat verecek 15 milyon harcamayla 11 bin 500 dönüm alanı sulayacak, sulama suyu projesinin sonuna yaklaştık. 35 kilometre sulama borusu döşüyoruz. Önümüzdeki 4 yıl içinde Demre'nin 17 mahallesinde 61 milyon liralık yatırım yapılacak. 126 kilometre içme suyu borusu döşenecek. 6 yeni su deposu yapılacak. Sorunlarımızı bir plan içinde çözüme kavuşturacağız. Lütfen sorunlarınızı ilgili birime bir dilekçeyle ulaştırın. Bizleri bilgilendirin. Her zaman bizi arayabilirsiniz" diye konuştu.

    Ardından her mahalle muhtarına tek tek söz verildi. Muhtarların sorunları dinlendi ve tek tek not edildi. Muhtarlar, içme suyu, yol, su borusu, kapalı pazar yeri, çocuk parkı, yaya geçidi, üst geçit, eski okulların restorasyonu, yaya kaldırımı, sulama borusu, kanalizasyon şebekesinde eksik kalan bölümlerin tamamlanması, sokak hayvanları ile ilgili sorunları dile getirdi.

    Toplantının sonunda kısa bir konuşma yapan Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Arkadaşlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Demre Belediyesi olarak sorunları gördük. Bir plan dahilinde sorunları çözeceğiz. Acil olan sorunlar öncelikli olarak ele alınacak. Sokak hayvanları konusunda çok titiz davranıyoruz. Kısırlaştırma yapıyoruz. Ormanlık alanlarda mama ve su kapları yerleştirdik. Günlük olarak mama ve su bırakıyoruz. Barınakta hasta olan hayvanları tedavi ediyoruz. Ama tüm sokak köpeklerini barınakta toplamamız olanaksız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow