hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Buz gibi suda kano keyfi

    Buz gibi suda kano keyfi
    expand

    Buz gibi suda kano keyfi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde ilk kez düzenlenen kano turu büyük ilgi gördü.
    Demre Belediyesi tarafından kano hizmeti ve kano turları düzenlenmeye başladı. Kano turu Demre'nin şifalı sularının aktığı Değirmen Kafe'de mevkisinden başlıyor. 13 derecelik buz gibi akan soğuk suyun içinden geçen kanocular, Çayağzı Limanı'na ulaşıyor. Buradan Çayağzı Plajı'nı paralel geçerek, yine 12 derece sıcaklığında suyu olan Karaemlik Çayı'na ulaşılıyor. Karaemlik Çayı'nın yaklaşık bir kilometrelik debisinde, doğanın içinde yol alan kanocular, çayın bitimindeki Bizans Kilisesi'ne kadar gidiyor. Burada isteyenler kanodan inerek kiliseyi geziyor. Buradan dönüşe geçiliyor. Karaemlik Çayı'nda buz gibi suda serinleniyor. Aynı güzergâh izlenerek Değirmen Kafe'ye geri dönülüyor.
    Tur için iki kişilik kanolara 2 saat için 30 lira, tek kişilik kanolara 20 lira ücret ödeniyor. İsteyenler turu 2 saatte bitirebiliyor. İsteyenler de 4 saat boyunca yolculuk yapıyor.
    Kano turuna katılan öğretmen Fatma Kaplan, "Muhteşem bir tur. Buz gibi suda yolculuk yapıyorsunuz. İki çayda ve denizde caretta caretta kaplumbağalarını, önünüzden atlayan balıkları görebiliyorsunuz. Buz gibi suda yüzerek, serinleyebiliyorsunuz. Herkese tavsiye ediyorum. Demre'de yeni ve çok güzel bir etkinlik" dedi.
    Tura eşi ve çocuklarıyla katılan Muhammet Saran, "Eşim ve iki çocuğumla çok eğlendik. Tehlikesiz bir yolculuk. Tarihin, doğanın arasından geçiyorsunuz. Çok sayıda caretta caretta gördük" diye konuştu.
    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya da "Her tarafımız deniz ve su ile dolu. Ama bundan yeteri kadar yararlanmıyoruz. Sosyal bir aktivite olarak bu yıl kano hizmeti vermeye başladık. Demreli hemşehrilerimiz ve ilçemize gelen konuklarımız tarafından büyük ilgi gördü. İlerleyen dönemlerde farklı etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow