hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cantürk'ten yeni kitap

    Cantürkten yeni kitap
    expand

    Cantürk'ten yeni kitap

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- GAZETECİ Cevdet Cantürk'ün altıncı kitabı olan 'Atam Sana Aitiz' okurları ile buluşmaya başladı.

    Çanakkale, İstiklal Harbi, Cumhuriyet ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerine araştırmalar yapan Cevdet Cantürk, yeni kitabı olan 'Atam Sana Aitiz' okurlarıyla buluştu. Kitabında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kişisel eşyalarını konu edinen Cantürk, Ata'nın dehasını, mücadelesini, çektiği çileleri, başarılarını dile getirdiği kitabı ile Atatürk'ün kişisel eşyalarının hatırasını yaşatmaya çalışıyor. İlk baskısı çıkan Cantürk'ün yeni kitabı 104 sayfa. Kitapta, Atatürk'e ait olan 25 özel eşyanın fotoğrafı yer alıyor.

    Cevdet Cantürk, "Özellikle milli mücadele mekanlarını, savaş alanlarını ve müzeleri ziyaret ediyorum. Bir kitapta okuduğum Atatürk'e hediye edilmiş bir çerçevenin peşine düşmüştüm. O çerçeve devrimlerin simgesiydi. 1919 yıllarındaki karanlık günlerin nişanesiydi. O çerçeve Atatürk Müzesi'nde karşıma çıktı. Müzede Atatürk'ün madalyalarını, kırbacını, kılıçlarını, nüfus cüzdanlarını gördüm. Bir uğultunun içinde Atatürk'ün eşyalarının benimle konuştuklarını sandım. Gözlerimi yumdum. Sanki onun özel eşyaları benimle konuşuyordu. Bir saat sonra dışarı çıktım. Artık ne yazacağımı biliyordum. Yazdım da" dedi.

    Cevdet Cantürk'ün daha önce yazdığı 'Parola: Ya İstiklal Ya Ölüm', 'Çocuk Bayramı', 'Truva'nın İntikamı', 'Hektorun İntikamı' ve Anadolu hazinelerini anlatan İngilizce olarak yayınlanan 'I Have a Story' adlı kitapları bulunuyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow