hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çayağzı Plajı'nda temizlik ve düzenleme

    Çayağzı Plajında temizlik ve düzenleme
    expand

    Çayağzı Plajı'nda temizlik ve düzenleme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Çayağzı Plajı'nda, Demre Belediyesi tarafından düzenleme ve temizlik çalışması yapıldı. Yapılan çalışmayla caretta caretta kaplumbağalarının yuva yapması da kolaylaştırıldı.
    Demre Belediyesi tarafından ilçenin dünya cenneti Kekova'ya açılan penceresi olan Çayağzı Limanı'nda bulunan Çayağzı Plajı'nda temizlik ve düzenleme çalışması yapıldı. Sezon başında yapılan temizlik çalışmalarına ek olarak, plajda dalgaların getirdiği caretta carettaların yuvalama sınırının altında kalan bölümde çalı çırpı toplandı. Ot temizliği yapıldı. Carettaların yuva yaptığı alana giden bölümlerdeki dikenler kaldırıldı. Plajın denizle birleştiği noktalarda bozulan kıyı, traktörün arkasına takılan küçük bir aygıtla düzlendi.
    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Çayağzı Plajı, Demre'nin Kekova'ya açılan penceresinde bulunuyor. Aynı zamanda caretta caretta kaplumbağalarının ilçemizdeki önemli üreme ve yuvalama alanı. Sezon başında temizledik. Ancak sürekli fırtınalardan oluşan dalgalar, plajı kirlendirdi ve bozdu. Yaptığımız çalışma ile plaj yeniden pırıl pırıl oldu. En önemlisi de carettalar zorlanmadan yumurta bırakabilecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow