hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çayağzı Plajı'nı temizlediler

    Çayağzı Plajını temizlediler
    expand

    Çayağzı Plajı'nı temizlediler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- DEMRE Belediyesi'nin nöbetçi ekipleri, kısıtlama günlerinde Çayağzı Plajı'nı temizledi. Ekipler, üç gün boyunca plaj ve çevresinden yaklaşık 3 ton çöp topladı.

    Demre'nin Kekova'ya açılan penceresi olan Çayağzı Limanı ve Çayağzı Plajı, 28 Aralık günü yağan şiddetli yağmur sonrası oluşan selde çöplüğe döndü. Demre'de Kokar Çay'ın getirdiği portakal, boş ilaç ve meşrubat kutuları, sebze atıkları plajı ve liman çevresini doldurdu. Demre Belediyesi'nin 8 kişilik nöbetçi ekipleri, sokağa çıkma kısıtlaması olan üç gün boyunca plaj ve liman çevresindeki çöpleri topladı. Araç giremeyen plajdan toplanan çöpler, belediye ekipleri tarafından yola taşındı. Buradan çöp kamyonlarına yüklenen çöpler, atık merkezine götürüldü.

    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "28 Aralık Pazartesi günü şiddetli yağış sonrası oluşan selde, Çayağzı Plajı çöplüğe dönmüştü. Ekiplerimiz selin oluşunun ardından ilçe merkezinde ve mahallelerde oluşan kirliliği ortadan kaldırmak için çalıştı. Pandemi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında üç gün boyunca Çayağzı Bölgesi'ni temizledi. Ancak buradaki görüntü, doğamızı, çevremizi ne kadar hor kullandığımızın bir kanıtı. Üç günde yaklaşık 3 ton çöp toplandı" dedi.

    FOKOĞNAFYI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow