hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çevreci kızlar büyüklere örnek oldu

    Çevreci kızlar büyüklere örnek oldu
    expand

    Çevreci kızlar büyüklere örnek oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Birce Kapar, atıkların yeniden dönüştürülebilmesi için hazırladığı projeyi bölgede oturan küçük kız çocuklarıyla birlikte hayata geçirdi.
    Demre'nin Büyükkum Mahallesi Kumdağı mevkisinde oturan Birce Kapar, bölgede oturanların dönüşebilir atıklarını çöpe  attığını gördü. Hemen bir proje hazırlayarak, bölgede oturan küçük kızları da projede dahil eden Birce Kapar, kendisi el yazma bir broşür hazırladı. Demre Belediyesi'ne başvurarak atık kutuları isteyen Birce Kapar'ın talebine Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya da kayıtsız kalmadı. Birce Kapar'a Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı'ndan (TÜKÇEV) 20 atık kutusu temin edildi. Demre Belediyesi de 5 atık konteyneri verdi. Birce Kapar da yanına aldığı küçük kızlarla birlikte 20 küçük kutuyu ve hazırladığı broşürü Kumdağı mevkisindeki sitelere dağıttı ve proje hakkında bilgi verdi.
    Birce Kapar, "Bu yıl liseyi bitirdim. Üniversite sınavlarından sonra çevremde insanların geri dönüşebilecek atıkları, çöp kutularına attıklarını gördüm. Bu projeyi ve broşürü hazırladım. Bu kutuları temin ederek kendim dağıttım. Bu kutulara plastik, cam şişe, kağıt, metal, alüminyum, ahşap ve tekstil atıkları atılabilecek. Bu kutulardaki toplanan atıklar, belediyenin koyduğu konteynerlerde toplanacak. Belediye alarak, kendi kurduğu çöp ayrıştırma merkezinde ayrıştırılacak. Yeniden ekonomiye kazandırılacak. Bu projeye bölgede yaşayan birçok küçük kardeşimi ortak ettim. Amacım onlarda ve bölgemizde bir çevre bilinci oluşturmak. Farkındalık yaratarak, atıkları yeniden ekonomiye kazandırmak. Büyüklerimiz projeme ilgi gösterdi. Dileğim uygulamaya da katkı sağlamaları" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow