hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuklarla doğada tatil

    Çocuklarla doğada tatil
    expand

    Çocuklarla doğada tatil

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- UKRAYNA'dan Antalya'nın Demre ilçesine gelen bir grup, doğanın içinde çocukları ile farklı bir tatil yapıyor.

    Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki bir okulun müdürü olan Kseiia Panasiuk, okulların ara tatilinde öğrenci velileriyle bir Türkiye gezisi düzenledi. Geziye 9 aile birer çocuğu ile katıldı. 19 kişilik grup, uçakla Kiev'den Antalya'ya geldi. Antalya'dan otobüsle Kemer'in Göynük Mahallesi'ne geçen grup, buradan yaya olarak Likya Yolu'nda yürüyerek, 4 gün sonra Finike'ye geldi. Buradan otobüsle Demre'nin Çayağzı Limanı'ndaki kampa geçen grup, burada 4 gün geçirdikten sonra ülkelerine dönecek.

    Grup lideri ve okul müdürü Kseiia Panasuik, "Türkiye'de tatilin farklı olduğunu daha önce Türkiye'ye gelen velilerimiz anlattı. Biz Göynük'ten Finike'ye kadar her gün çocuklarımızla 12 kilometre yol yürüyerek, Likya Yolu'nu tanıdık. Geceleri kamp yaptık. Phaselis, Olimpos antik kentlerini gezdik. Olimpos'ta denize girdik. Doğanın içinde yürüdük. Demre'de 4 gün boyunca kısa Likya Yolu yürüyüşleri yapacağız. Myra Antik Kenti'ni, Likya Uygarlıkları Müzesi'ni ve Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni gezeceğiz. Çocuklarımızla doğada oynayacağız. Denize gireceğiz. Çocuklarımıza Türkiye'nin doğasını, tarihini, denizini tanıtacağız. Onlar doğanın içinde çok mutlu. Tatilin tadını çıkarıyorlar. Ayrıca koronavirüsten doğanın içinde korunuyoruz. İzole bir tatil oluyor. Hava, deniz, doğa çok harika. Doğanın en canlı olduğu dönemde gelmişiz. Her yer çiçek tarlası gibi. Çocuklarımızla yine doğanın içinde tatile geleceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow