hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhuriyet Bayramı Demre'de coşkuyla kutlandı

    Cumhuriyet Bayramı Demrede coşkuyla kutlandı
    expand

    Cumhuriyet Bayramı Demre'de coşkuyla kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ve Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıl dönümü, Antalya'nın Demre ilçesinde coşkuyla kutlandı.

    Demre'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Kaymakam Onur Şatıroğlu'nun makamında kutlamaları kabulüyle başladı. Bayram kutlamaları Demre Stadı'nda yapıldı. Kutlamalara Kaymakam Onur Şatıroğlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Cumhuriyet Başsavcısı Güray Selçuk Yıldız, Baro Temsilcisi Burak Gümüş, Emniyet Müdürü Mehmet Akbulut, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

    Kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrenciler şiirler okudu. Ceylin Başkaya adlı bir öğrenci 'Cumhuriyet' konulu konuşma yaptı. Yunus Emre İlkokulu öğrencileri Karadeniz yöresi halk oyunlarını oynadı. 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenleri Haydar Yalçın, Neval Mörö, öğrencilerle birlikte hazırladıkları 'Bedellerle Gelişen Cumhuriyet' konulu gösteriyi sundu.

    Okullar arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalında 'Cumhuriyeti en iyi anlatanlar' konulu yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya ve Cumhuriyet Başsavcısı Güray Selçuk Yıldız tarafından verildi. Yarışmalarda ilkokullar resim dalında Yunus Emre İlkokulu'ndan Eylül Neva Sarıer, ortaokullar resim dalında Bil Koleji'nden Hatice Enise Özdemir, ortaokullar şiir dalında Köşkerler Ortaokulu'ndan Hatice Sultan Ceylan, liseler kompozisyon dalında Bil Koleji'nden Sema Ateş birinci oldu. 'Bir asırdan bir asra' konulu şiir yarışmasında Atatürk Ortaokulu'ndan Nisa Nur Aşkın, kompozisyon yarışmasında Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Şerife Kale birinci oldu.

    Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Onur Şatıroğlu yaptı. Şatıroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, Türk tarihinin 2 bin 200 yıllık devlet geleneğinin son halkası ve en mükemmelidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bu millete en büyük armağanı ve emanetidir. Bugün dıştan ve içten gelen tehlikelere rağmen dimdik ayaktadır. Cumhuriyeti daha ileriye taşımak Türk ulusunun her ferdine düşen bir görevdir. Özellikle gençlerimiz kendilerini geleceğe iyi hazırlamalı. En önemlisi gençlerimizin Türkiye Cumhuriyeti'nin ilkelerine uygun idealleri olmalı" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow