hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre Belediyesi GES kuruyor

    Demre Belediyesi GES kuruyor
    expand

    Demre Belediyesi GES kuruyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- DEMRE Belediye Başkanı Okan Kocakaya, ilçeye bir Güneş Enerji Santrali (GES) kuracaklarını söyledi.

    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, İYİ Parti Çevre ve Doğa Politikaları Başkanı Arzu Önşen, başkan yardımcıları Prof. Kürşat Özer, Nimet Özdemir, beraberinde İYİ Parti Antalya il yöneticileri ve bilim insanlarının yaptığı ziyarette yaptığı açıklamada; çevreci bir belediyecilik anlayışının gereği olarak GES kuracaklarını açıkladı.

    Başkan Kocakaya gelen heyete, santral projesinin kurulacağı bölgeyi, hayvan barınağını, Demre sahillerini ve Demre'yi gezdirdi. Heyet, Aziz Nikolaos Müzesi'ni ve Myra Antik Kenti'ni gezdirdi. Ardından Demre Belediyesi'nde bir toplantı yapıldı.

    Toplantıda konuşan Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Öncelikle Demre'nin tarihine, doğasına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Demre'nin altın gibi plajlarını temiz tutmaya özen gösteriyoruz. Kurduğumuz fidanlıkta ürettiğimiz bitkilerle daha yeşil bir Demre oluşturmaya çalışıyoruz. Şu anda yaşama geçirmeye çalıştığımız GES projemiz var. Davazlar Mahalle'mizde belediyemize ait 49 dönümlük alanda bir GES santrali kuracağız. İhalesini yaptık. 11 firma katıldı. İhaleyi alan firmayı birkaç güne kadar açıklayıp, yer teslimini yapacağız. Projemiz kısa sürede kendini amorti edecek. İlerleyen süreçte belediyemize çok önemli getiri sağlayacak" dedi.

    İYİ Parti Çevre ve Doğa Politikaları Başkanı Arzu Önşen de "Yenilenebilir enerji üretimi olan GES projesi, ülkemizin enerji ihtiyacına katkı sağlayacak, belediyemize ekonomik katkı sağlayacak. Çevreye duyarlı bir proje olması, küçük ölçekli bir belediye olarak böyle bir projeyi gerçekleştirme aşamasına gelmeniz çok önemli. Bu yöndeki çabalarınıza, çevreye ve doğaya duyarlı projelerinize her türlü bilimsel katkıyı, desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

    Ardından toplantıda Demre'de çevre ve doğa konusunda hangi çalışmalar yapılabileceği konuşuldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow