hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre Belediyesi'nde şubat toplantısı yapıldı

    Demre Belediyesinde şubat toplantısı yapıldı
    expand

    Demre Belediyesi'nde şubat toplantısı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- DEMRE Belediyesi'nin şubat ayı olağan toplantısı yapıldı.
    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya başkanlığında yapılan toplantıya, 15 üyeden 14'ü katıldı. Toplantıyı açan Belediye Başkanı Okan Kocakaya, önce grup sözcülerine söz verdi. AK Parti Grup Sözcüsü İbrahim Gökçe; belediyenin Bozdağ'daki gecekondu önleme bölgesinde sattığı arsaları yüksek fiyata sattığını, AK Partili üye Orhan Avcı da; Demre ilçe merkezindeki tek park yeri olan Eynihal Parkı'na belediye ait üç katlı bir bina yapılacağını, bunun yanlış olduğunu, alanın park yeri olarak korunmasını istedi.
    Gündem öncesi konuşan Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Demre Belediyesi olarak Davazlar Mahalle'mizde 43 bin 932 metrekare alanda bir GES tesisi kuruyoruz. Dün ihaleyi yaptık. İhaleye 11 firma katıldı. Biz GES santralinin maliyetini 5 milyon 800 bin lira olarak belirledik. 1 firma 5 milyon 300 bin lira ile 11 milyon lira arasında teklif verdi. İhaleyi kazanan firmayı birkaç gün içinde açıklayacağız. Kısa sürede kendini amorti edecek, ilerleyen süreçte belediyemize çok önemli gelir sağlayacak bir proje olacak" dedi.
    Başkan Kocakaya, "Kaba inşaatı bitirilen sanayi sitesinin tamamlanması için 17 Şubat'ta ihaleye çıkacağız. 76 dükkanı tamamlayıp, esnafımıza teslim edeceğiz. Mevcut sanayi sitesindeki görüntü kirliliği de böylece kalkmış olacak. Eynihal Otoparkı, şehir planında eski pazar yeri. Sadece yüzde 30'una bir hizmet binası yapma planımız var. Proje yapıldığı zaman meclisin görüşüne sunacağız. Asla gizli bir plan olmayacak. Park sorununu da çözmek için çalışacağız. Bozdağ'daki gecekondu önleme bölgesinde bizden önce 600 arsa satılmış. Ama alt yapı yapılmamış. Bu satılan arsalarla alt yapı sorunu çözülecekti. Ortada alt yapı yok. Biz 50 arsayı belirli bir fiyatla satıp, Bozdağ'ın alt yapı sorununu çözeceğiz" diye konuştu.
    Başkan Kocakaya'nın konuşmasının ardından gündeme geçildi. Pazar Yeri Düzenleme Yönetmenliği düzenlemesiyle ilgili madde, oybirliği ile Plan Bütçe Komisyonu'na sevk edildi. Pandemi nedeniyle kapalı olan belediyeye ait iş yerlerinden üç ay süre ile kira alınmaması, oybirliği ile kabul edildi. Pandemi nedeniyle kapalı olan belediyeye ait mülklerden 2021 yılının ocak, şubat ve mart aylarında kira alınmayacak. Belediyenin araç kiralamalarında kullanmak için bankalardan 50 bin liralık teminat mektubu almak için başkana yetki verilmesi maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.
    Demre Belediye Meclisi'nin şubat ayı toplantısı, dilek ve temennilerle sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow