hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre Çayı yatağı plastikle doldu

    Demre Çayı yatağı plastikle doldu
    expand

    Demre Çayı yatağı plastikle doldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinden doğan Demre Çayı'nın denize döküldüğü bölgelerdeki yatağı, plastik torba cenneti oldu. Demre Çayı'nın yatağındaki suyun çekilmesinin ardından yüzbinlerce plastik torba ortaya çıktı.

    Kaş'ın Sütleğen ve Gömbe yaylalarından akan Kıbrıs Deresi, Hacıoğlan Deresi ve Karadağ, Kaş'a bağlı Dirgenler Mahallesi'nde birleşerek Demre Çayı adını alarak Demre'de denize dökülüyor. Aralık ayında üç gün süren yağmur sonrası, 15 Aralık 2020 Salı günü Demre Çayı taşma noktasına gelmişti. Bugünlerde ise yatağı kuruyan Demre Çayı'nın denize döküldüğü bir kilometrelik yatağında plastik poşetler ortaya çıktı. D-400 karayolu Demre şehir içi geçişindeki köprünün alt ve üst bölümlerindeki çayın yatağında, yüzbinlerce plastik görülüyor. Çay akarken bu noktalardaki başta zakkum olmak üzere, çayın içindeki bitkilere ve kamışlara takılmış durumda plastik torbalar bulunuyor. Çayın bu bölgesi sanki plastik kent gibi. Çayın o günlerde sahillere götürdüğü plastikler ise Demre Belediyesi ekipleri tarafından toplandı.

    Demreli vatandaşlar, "İşte doğayı nasıl kirlettiğimizin kanıtı" derken, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya ise, "Maalesef o bölge plastikle dolu. Her yıl aynı durum oluşuyor. Bu doğayı nasıl kirlettiğimizin en güzel kanıtı. Bunu atan bizim vatandaşımız. Bu çayın üstünde kalan, bir de yüz binlercesi toprağın altında ve yüzyıllarca doğa bunu yok edemeyecek. Bu plastikler, ekiplerimiz tarafından toplanacak ancak çayın yatağı henüz balçıkla dolu. Buraya ekiplerimizin girmesi şu anda olanaksız. Çayın yatağı tamamıyla kuruyunca bu çirkinliği gidereceğiz. Ancak burada önemli olan vatandaşlarımızın bu plastikleri atmamaları. Doğayı, denizi, toprağı korumaları" açıklamasında bulundu

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow