hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre kendi çiçeğini ve fidanını üretiyor

    Demre kendi çiçeğini ve fidanını üretiyor
    expand

    Demre kendi çiçeğini ve fidanını üretiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- DEMRE Belediyesi, kendi kurduğu seralarda ve bahçede kendi çiçek ve ağaç fidanlarını üretmeye başladı. Demre Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kurulan sera ve bahçelerde 50 bin çiçek ve ağaç fidanı üretilecek.

    Üretim bin metrekaresi kapalı, 2 bin 500 metrekaresi açık alanda olmak üzere 3 bin 500 metrekarelik alanda gerçekleştiriliyor. Başta begonvil, palmiye, zakkum, ruellia, zeytin, benjamin, kara çam, şimşir, kauçuk, badem ağacı fidanı, begonya, kaktüs türleri, gül, sardunya, katır tırnağı, biberiye, tespih çiçeği, ipek çiçeği olmak üzere toplam 54 tür ağaç ve çiçek türü fidanı üretiliyor.

    Fidan üretimiyle ilgili olarak Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Şu anda burada ürettiğimiz çiçek fidanlarının en ucuzu piyasada 3,5- 4 lira. Ağaç fidanlarının en ucuzu 15 liradan başlıyor. Biz burada ağaç fidanlarını 3-5 lira arasında mal ediyoruz. Kendi toprağımızda dikeceğimiz alana ve sahil iklimine uyumlu fidan yetiştiriyoruz. Bu fidanları dışarıdan almaya kalkarsak 750- 800 bin lira ödeme yapmamız gerekir. Ama biz en fazla 200 bin lira civarında bir maliyetle üretiyoruz. Belediye olarak çok önemli bir tasarruf sağlıyoruz. 3- 4 kişiye istihdam yaratıyoruz. İlçemizdeki Likya Uygarlıkları Müzesi, okullar, camiler, park, bahçe, cadde ve sokakların yeşillendirilmesinde, bunun ötesinde çevre ilçelerdeki kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına hediye olarak veriyoruz. Komşu ilçelerin belediyelerine satarak para kazanıyoruz. En önemlisi kısa sürede ilçemizin birçok alanını ağaçlandıracağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow