hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre sahili palmiye ağaçları ile yeşerecek

    Demre sahili palmiye ağaçları ile yeşerecek
    expand

    Demre sahili palmiye ağaçları ile yeşerecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Kömürlük Plajı'nın bir bölümü, palmiye ağaçları ile yeşerecek.

    Demre Belediyesi, Demre Öğretmenevi ile Taşdibi Plajı arasında kalan Kömürlük sahiline palmiye ağaçları dikmeye başladı.

    Demre Belediyesi, Antalya İdare Mahkemesi ve Konya İstinat Mahkemesi'nde kazandığı Kömürlük sahilinde başlattığı proje kapsamında, deniz ile kara arasında yaklaşık 700 metrelik koruma duvarını tamamladı. Koruma duvarı ile kara yolu arasında kalan bölümde tesviye çalışmasının tamamlanmasının ardından bölgeyi, palmiye ağaçları ile süsleyeme başladı. Demre Belediyesi'nin Demre Düğün Salonu yanında yetiştirdiği palmiyeler, iş araçları ile kökünden söküldü. Vinçlerle alınan palmiyeler, bölgeye taşındı. Ardından ekipler tarafından yine vinç ve iş makinası yardımıyla alana dikilmeye başladı.

    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Tamamlanan dalga koruma duvarından sonra palmiyelerimizi dikmeye başladık. Boyları 3 metre ile 5 metre arasında değişen 30 palmiye dikeceğiz. Palmiyelerin sulama sistemini de döşedik. Sahilimizin 600 metrelik bölümünü palmiyeler süsleyecek. Arda kalan bölümleri de farklı ağaçlar, çiçekler dikerek düzenleyeceğiz. Oturma grupları yerleştirip, dinlenme alanları oluşturacağız. Deniz sezonu başlayıncaya kadar, Demreli hemşerilerimize yemyeşil ve pırıl pırıl bir park sunacağız" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow