hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre sahilleri doldu

    Demre sahilleri doldu
    expand

    Demre sahilleri doldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinin sahilleri hafta sonu yerli turistlerle doldu. Demre'nin birbirinden güzel, tertemiz ve pırıl pırıl plajları Türkiye'nin birçok yerinden gelen yerli turistlerin uğrak yeri oldu. 
    Demre yerli turistlerin ilgi odağı oldu. Demre'deki irili ufaklı turistik tesisler, villalar, Demre'deki sosyal tesisler, yaz tatilinin sonuna gelindiği bu günlerde doldu. Bu tesislerde kalanlar, sahillerde çadır kuranlar, Demre'nin altın plajlarını doldurdu. Özellikle Taşdibi Plajı'nın bir bölümü çadırla doldu. Birçok karavancı da Demre sahillerinde karavanda tatil yaptı. Demre'de 36- 37 dereceye yaklaşan sıcaklıktan bunalan yerli turistler Demre'nin plajlarına akın etti. Özellikle Taşdibi, Sülüklü ve Çayağzı plajlarına gelenler park yeri bulmakta zorlandı.
    Yerli turistler başta doğal bir liman olan Taşdibi Plajı, Demre'nin altın kumlu plajları Sülüklü ve Çayağzı plajları, çakıllı kıyısı olan Beymelek ve Kömürlük plajlarını tıklım tıklım doldurdu. Demreliler de konuklarıyla birlikte denizin tadını çıkardı. Birçok tatilci, şemsiyeler altında piknik yaptı. Demre'nin Çayağzı Limanı'ndaki tekneler, ilk kez cumartesi günü birer sefer yapma olanağı buldu ve gün boyunca dünya cenneti Kekova'ya yerli tatilcileri taşıdı.
    Demreli turizmciler, "Koronavirüs salgını sonrası, özellikle ağustos ayı başından itibaren Demre'de bir hareketlenme var. Ağustos ayı sonuna kadar bu hareketin devam etmesini bekliyoruz. Hafta sonları tekneci arkadaşlar, birer sefer yapabiliyor Kekova'ya. Yabancı turlar da günübirlik de olsa gelmeye başladı. Yeni yapılan küçük ve otantik tesislerle, Demre artık turizmde bir marka olmaya başladı. Türkiye'nin en güzel ve en temiz plajları Demre'de diyebiliriz. Plajların ücretsiz, denizin temiz olması Demre'ye olan yerli turist ilgisini her geçen gün artırıyor. Bu ilgi daha çok butik otelin Demre'de yapılmasını sağlayacak" dedi.
    Yerli tatilcilerin en çok rağbet gösterdiği plaj doğal bir liman konumundaki Taşdibi Plajı oldu. Taşdibi Plajı'ndan itibaren Demre sahillerindeki Taşdibi Plajı'nın devamı olan Kömürlük ve Beymelek Plajı'na kadar olan 10 kilometrelik sahilde insan yoğunluğu oluştu. Demre Belediyesi'nin düzenlediği cankurtaran olan en güvenli plaj konumundaki Taşdibi Plajı'nda aileler, öbek öbek sosyal mesafeye dikkat ederek şemsiyelerin altında denizin tadını çıkardı. Birçok aile akşam yemeğini de plajda yedi. Demre'de gelecek hafta sonunda yoğun geçmesi ardından eylül ayı başında bu yoğunluğun azalması bekleniyor.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow