hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre sahilleri doldu taştı

    Demre sahilleri doldu taştı
    expand

    Demre sahilleri doldu taştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - KORONAVİRÜS salgını nedeniyle yabancı turistlerin gelmediği, Antalya'nın Demre ilçesinin sahillerini yerli turistler doldurdu. Demre'nin birbirinden güzel plajları, Türkiye'nin birçok yerinden gelen yerli turistlerin uğrak yeri oldu. Sahiller, Türkiye'nin neredeyse 81 ilinden gelen araçlarla doldu.

    Demre ilçesi yerli turistlerin ilgi odağı oldu. Demre'deki turistik tesisler, villalar, sosyal tesisler yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Tesislerde yer bulamayanlar, tatili denizin kıyısında geçirmek isteyenler çadırlarda tatil yapmaya başladı. Birçok karavancı da Demre sahillerinde karavanda tatil yapıyor. Demre'de 35 dereceye yaklaşan sıcaklıktan bunalan yerli turistler, Demre'nin plajlarını doldurdu. Demre'nin sahillerinde neredeyse 81 ilin plakasını taşıyan otomobiller görmek mümkün. Sahilde araç için park bulmak mümkün değil.

    Yerli turistler, başta doğal bir liman olan Taşdibi Plajı, Sülüklü ve Çayağzı plajları, çakıllı kıyısı olan Beymelek ve Kömürlük plajları tıklım tıklım doldu. Demreliler de konukları ile birlikte denizin tadını çıkardı. Birçok tatilci, şemsiyeler altında piknik yaptı. Demre'nin Çayağzı Limanı'ndaki tekneler, ilk kez Cumartesi günü birer sefer yapma olanağı buldu. Gün boyunca dünya cenneti Kekova'ya yerli tatilcileri taşıdı.

    Demreli turizmciler son yılların en kalabalık yerli turist grubunu ağırladığını söyledi. Turizmciler, "Yeni yapılan tesislerle, Demre artık turizmde bir marka olmaya başladı. Türkiye'nin en güzel plajlarının Demre'de olması, plajların ücretsiz, denizin temiz olması Demre'ye olan yerli turist ilgisini her geçen gün artırıyor. Bu ilgi daha çok butik otelin Demre'de yapılmasını sağlayacak" dedi.

    Demre Belediyesi'nin düzenlediği, cankurtaran olan en güvenli plaj konumundaki Taşdibi Plajı'nda aileler, öbek öbek sosyal mesafeye dikkat ederek şemsiyelerin altında denizin tadını çıkardı. Birçok aile akşam yemeğini de plajda yiyerek, akşam serinliğinin keyfini sürdü.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow