hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre sahillerinde temizlik

    Demre sahillerinde temizlik
    expand

    Demre sahillerinde temizlik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde sahiller temizleniyor. Son günlerde Demre Çayı'nın getirdiği atıklar, Demre'nin altın plajlarını doldurdu. Demre Belediyesi ekipleri, plajları temizlemeye başladı.

    İlçede geçen hafta yaşanan yağış sonrası, su seviyesi yükselen Demre Çayı'nın getirdiği atıklar sahillerde kirliliğe yol açtı. Sülüklü, Taşdibi, Kömürlük ve Beymelek plajları ile Karaemlik Çayı'ndan akan suların Demre'nin Çayağzı Plajı'na getirdiği atıkların temizliği için Demre Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.

    Demre Belediye Başkan Vekili Halil İbrahim Kayak, "Plajlarımız sel sularının getirdiği atıklarla doldu. Ekiplerimiz plastik, demir, cam, teneke gibi atıkları topluyor. Onları çuvallara doldurarak ayrıştırma merkezine taşıyoruz. Geri kalan ağaç ve bitki türü atıkları da gömüyoruz. Onları yakma yerine doğaya kazandırıyoruz. Kötü olan bu kadar plastik, teneke, demir ve cam atığı nereden atılmış. Kısa bir alandan bile bir alandan bir traktör atık çıkıyor" diye konuştu

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow