hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre sahillerinde yoğunluk

    Demre sahillerinde yoğunluk
    expand

    Demre sahillerinde yoğunluk

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde eylül ayının ortasına gelinmesine rağmen sahillerde yoğunluk yaşandı. Özellikle Taşdibi Plajı sezonun en kalabalık günlerinden birini yaşadı.
    Demre'de yüzde 80'lere varan nemle birlikte hissedilen hava sıcaklığı 39- 40 dereceye ulaştı. Hafta sonu olmasını da fırsat bilen bölge halkıyla yerli ve yabancı tatilciler, plajları doldurdu. Taşdibi Plajı ile Demre Çayı'nın denize döküldüğü 3 kilometrelik sahilde adım atacak yer kalmadı. Taşdibi Plajı'nın yanında Sülüklü, Kömürlük, Beymelek ve Çayağzı plajları da doldu, taştı. 
    Tatilciler ve bölge halkı şemsiyelerin altında güneşten korunurken, birçoğu da denize girerek güneşin ve denizin tadını çıkardı. Aileler öbekler oluşturarak, Covid-19 tedbirlerine az da olsa uymaya çalıştı. Birçok aile akşam yemeğini plajlarda yedi. Bunun yanında özellikle Kaş'ta yerleşik yaşayan birçok yabancının ve Kaş'ta tatil yapan birçok yerli turistin, denize girmek için Demre'ye geldiği görüldü. Bu yıl çok iyi bir sezon yaşamayan Çayağzı Limanı'ndaki yatçılar az da olsa bu hareketlilikten pay aldı. Her yatçı bir kez de olsa tura çıktı ve Kekova'nın güzelliklerine yerli ve yabancı turistleri taşıdı.
    Kaş'tan denize girmek için gelen Mehmet Seyhan, "Demre plajları çok güzel. Her birinin ayrı özelliği var. İnce kumlusu, çakıllısı var. Deniz suyu pırıl pırıl. Denize girmek ücretsiz. Plajlarda belediye tarafından konulmuş duşlar ve tuvaletler var. Hepsi ücretsiz. Bu nedenle denize girmek için Demre'ye geldik" dedi.
    Rus Anja Oslanicka, "Kemer'den geldik. Araba ile tura çıktık. Hava biraz rüzgarlıydı. Taşdibi Plajı'nı görünce denize girmeye karar verdik. Sanki burası doğal bir liman. Rüzgarı hiç hissetmiyorsunuz. Deniz pırıl pırıl. Bolca yüzdük. Taşdibi Plajı'nda denize girmeyi herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow