hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre şehitler için söylüyor

    Demre şehitler için söylüyor
    expand

    Demre şehitler için söylüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde eğitim öğretim yapan Karabucak Ortaokulu tarafından Demre Şehitler İçin Söylüyor projesi hayata geçirildi.

    Demre'de eğitim öğretim yapan Karabucak Ortaokulu tarafından Demre Kaymakamlığı ve Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle, 'Demre Şehitleri İçin Söylüyor' projesi başlatıldı. Koordinatörlüğünü Karabucak Ortaokulu Müdürü Ahmet Buhuroğlu'nun yürüttüğü projenin, aranjörlüğünü müzik öğretmeni Sezgin Sivçak, ses koçluğunu müzik öğretmeni Öznur Özaslan, editörlüğünü Hasan Macar, yönetmenliğini de Özcan Çalışır üstlendi.

    Proje kapsamında Çanakkale Türküsü'nün ses kayıtları ve klibi çekiliyor. Ses kayıtlarında ve kliplerin çekiminde Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, eşi öğretmen Nimet Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, eşi avukat Funda Kocakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı ve CHP eski İlçe Başkanı Mustafa Caner'in de bulunduğu ikisi müzisyen 36 kişi görev alıyor. Bu kişilerden 34'ü solist olarak görev alıyor. Türkünün ses kayıtları, Kaymakam Onur Şatıroğlu'nun destekleriyle kurulan stüdyoda yapıldı. Türkünün klip çekimleri Aziz Nikolaos Anıt Müzesi, Myra Antik Kenti, Likya Uygarlıkları Müzesi, Andriake Antik Kenti, Kekova, Simena Antik Kenti, Batık Kent, Kaleköy, Üçağız Mahallesi, Sülüklü ve Taşdibi plajlarında yapılıyor.

    Proje Koordinatörü Ahmet Buhuroğlu, "Projemizde Çanakkale Türküsü'nün 10 dakikalık bir klibini çekiyoruz. Projemizde çekilen Çanakkale Türküsü klibini, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yılı kutlama töreninde galasını ve tanıtımını Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda yapacağız. Bu kliple, bu yurdun bağımsızlığı, bütünlüğü, birliği, dirliği yolunda can veren şehitlerimizin ruhunu bir kez daha yad edeceğiz. Anlamlı bir günde Demrelilerin beğenisine sunacağız. Ardından sosyal medyada paylaşacağız. Sosyal medyada da Demre'nin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı sağlayacağız. Hiçbir önyargıda bulunmadan özveriyle çekimlerimizde görev alan başta Kaymakamımız Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz Coşkun ve görev alan tüm solistlerimize ve teknik ekimize teşekkür ediyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow