hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre'de Cumhuriyet coşkusu

    Demrede Cumhuriyet coşkusu
    expand

    Demre'de Cumhuriyet coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ve Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümü coşku ile kutlandı.
    Demre'deki kutlamalar Kaymakam Onur Şatıroğlu'nun Kaymakamlık makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Ardından Demre Cumhuriyet Alanı'ndaki kutlamalara geçildi. Alandaki kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın hep birlikte okunması ile başladı. Ardından iki öğrenci şiir okudu. Karabucak Ortaokulu öğrencileri, Kurtuluş Savaşı'nın anlatan bir oratoryo sundu. Oratoryoda Kurtuluş Savaşı'ndaki mücadele, özellikle kadın kahramanlar ve Mustafa Kemal Atatürk ön plana çıkarılarak anlatıldı ve işgalden kurtuluşa giden yol canlandırıldı. Ardından Atatürk Ortaokulu Korosu, marşlar ve kahramanlık türkülerinden oluşan bir konser verdi.
    Kaymakam Onur Şatıroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı en büyük mirastır. Cumhuriyete hep birlikte sahip çıkacağız. Daha çok çalışarak, daha çok üreterek, daha çok emek harcayarak Türkiye Cumhuriyeti'ni hep birlikte daha ileri noktalara taşıyacağız. Üç yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'ü kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti daha nice yüzyıllar, beş yüz yıllar kısacası sonsuza dek yaşayacaktır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow