hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre'de deve güreşi heyecanı yaşanacak

    Demrede deve güreşi heyecanı yaşanacak
    expand

    Demre'de deve güreşi heyecanı yaşanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde, Demre Deveciler Derneği tarafından foklorik deve güreşleri düzenlenecek.

    Demre Deveciler Derneği tarafından, Demre Belediyesi'nin desteğiyle Demre Geleneksel Foklorik Deve Güreşleri düzenlenecek. Bu yıl 16'nıcısı yapılacak deve güreşleri, Köşkerler mahallesindeki deve güreşi sahasında yapılacak. Pazar günü yapılacak deve güreşlerine, Demre ve Kumluca ilçelerinden 40, Muğla, Aydın, Çanakkale ve Balıkesir'den 70 olmak üzere 110 deve katılacak.

    Demre Deveciler Derneği Başkanı Yusuf Dedemoğlu, "Deve güreşleri, Demre insanının, yörük kültürünün bir parçası. Türkiye'de Super Lig maçlarının çoğunda 2-3 bin seyirci olmazken, Demre'de deve güreşlerini en az 6-7 bin kişi izliyor. Güreşlerimizde birincilik olmayacak. Sadece deve güreşi kültürünü yaşatmak, gelecek kuşaklara taşımak için foklorik güreşler yapılacak. Ünlü develer arasında kupa güreşleri yapılacak. Pazar günü Köşkerler mahallesindeki deve güreşi sahasında şölen yaşanacak. Bu şölene başta Demreliler olmak üzere, çevre ilçelerdeki tüm deve güreşi severleri bekliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow