hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre'de deve güreşleri yapılacak

    Demrede deve güreşleri yapılacak
    expand

    Demre'de deve güreşleri yapılacak

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde Demre Devecileri Yaşatma ve Koruma Derneği tarafından deve güreşleri düzenlenecek.

    Demre Devecileri Yaşatma ve Koruma Derneği tarafından Demre Belediyesi'nin destekleriyle bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Demre Deve Güreşleri, 23 Aralık Pazar günü yapılacak. Demre'ye bağlı Köşkerler Mahallesi'ndeki deve güreşlerine Çanakkale, Balıkesir, Muğla, Aydın, İzmir ve Antalya yöresinden 110 ünlü deve katılacak. Birincinin olmayacağı güreşler sadece folklorik yapılacak.

    Demre Devecileri Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Necati Sarıca, "Deve güreşleri bölgemizde yüzyıllardır yaşatılan bir Yörük geleneği. Bizim amacımız bu kültürü yaşatmak. Gelecek kuşaklara taşımak. Amacımız develeri kıran kırana güreştirmek değil. Folklorik güreşlerle bu kültüre gönül veren bölge halkına değişik bir gün yaşatmak. Çünkü bu güreşler bölgemiz halkı için bir tutku. Türkiye Spor Toto Süper Ligi'nde bile bir maça bazen iki üç bin kişi geliyor. Yöremizde deve güreşlerini en az beş bin kişi izliyor. Bu nedenle amaç deve güreşlerine gönül veren Türkiye'deki devecileri ve ünlü develeri bir araya getirmek, bu işe gönül verenler arasındaki dayanışmayı sağlamak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow