hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre'de kış mevsiminde bahar yaşanıyor

    Demrede kış mevsiminde bahar yaşanıyor
    expand

    Demre'de kış mevsiminde bahar yaşanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde sıcak havaya aldanarak çiçek açan ağaçlar ve bitkiler, kış mevsiminde baharı yaşatıyor.

    Türkiye'de turfanda sebzeciliğin ilk başladığı yer olarak bilinen Demre'de, kış mevsiminde bahar yaşanıyor. Demre'de nisan ve mayıs aylarında çiçek açması gereken birçok ağaç, sıcak giden havaya aldanarak çiçek açtı. Halk arasında yeni dünya olarak bilinen Malta erikleri, portakal ve limon ağaçları çiçek açtı. Bu mevsimde çiçeklerini ve yapraklarını dökmesi gereken begonviller, yeniden rengarenk oldu. Bir başka noktada elma ağacı çiçek açarken, doğadaki birçok bitki de aynı durumda. Arılar ağaçlardaki çiçeklerden polen toplarken, baharı andıran bir hava yaşatıyor.

    Bir bahçede çiçek açan portakal ağacındaki çiçekleri koklayan Asude Karadayı, "Aralık ayındayız. 28 yıldır Demre'de yaşıyorum. Normalde portakal ağaçları nisanda, mayısta çiçek açar. Bu yıl havalar çok sıcak gittiği için aralık ayında çiçek açtı. Çok da güzel kokuyor" dedi.

    Demreli Şenruh Acar, "Mevsim kış. Ama Antalya'nın Demre ilçesinde her yer yemyeşil, çiçekli. Çok güzel rengarenk çiçekler açmış. Buraya gelip gezenler, buranın kış değil, bahar olduğunu görecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow